Economia

Una tercera empresa decideix instal·lar-se a l’antiga colònia Llaudet

Es tracta de la metal·lúrgica Proterme, d’Artés, que ocuparà una nau de 1.400 m² de la nova zona industrial de Sant Joan de les Abadesses

Una nova empresa ha decidit instal·lar-se a la zona d’activitat econòmica de l’antiga colònia Llaudet, a Sant Joan de les Abadesses. Es tracta de la metal·lúrgica Proterme, d’Artés (Bages), propietat de dos socis de Sant Joan de les Abadesses. L’empresa i Incasòl han signat un acord pel qual la primera pagarà 131.000 euros per una nau d’aproximadament 1.400 metres quadrats de superfície de l’edifici més nou de l’antiga colònia. La inversió que tenen previst fer-hi per a condicionar l’espai puja a 300.000 euros i compten donar feina a una quinzena de persones.

Proterme serà la tercera firma que ocuparà l’antiga colònia Llaudet. Fa dos anys van comprar espai Artesania Pirineu, una empresa originària de Ripoll dedicada a la producció i comercialització de peces de decoració, i Eolgreen, de Sant Boi de Llobregat, que produeix i comercialitza béns d’equips dels sectors energètic sostenible, d’enllumenat, de seguretat i de telecomunicacions.

El polígon, de caràcter supramunicipal, està destinat a ser el nou motor econòmic de Sant Joan de les Abadesses. Té una extensió de 6,5 hectàrees, corresponents al que ocupava l’antiga factoria tèxtil que donava nom a la colònia. Després que Llaudet va tancar definitivament, el 2006 l’Incasòl va adquirir la finca amb la intenció, d’acord amb l’Ajuntament, de fer-hi revifar una o diverses activitats econòmiques que compensessin la pèrdua de la indústria tèxtil. Una de les primeres propostes va ser construir-hi una central elèctrica que funcionés amb biomassa dels boscos de la zona, però es va descartar. El projecte es va definir finalment com un espai on es poguessin establir empreses de diferents tipus. Paral·lelament, es van projectar una sèrie de millores a l’N-260 (la carretera de Ripoll, que travessa l’antiga colònia) per tal que els accessos fossin més fàcils. Segons diverses fonts, en aquests moments hi ha tres empreses més interessades a poder-s’hi traslladar.

LA XIFRA

131.000
euros
és el preu que Proterme paga a Incasòl per la propietat d’una part de l’edifici més modern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA