Economia

L’assemblea de taxistes de Barcelona desconvoquen la vaga del sector

El sector pren la decisió en assemblea després que Foment hagi anunciat que implicarà les autonomies en la limitació d’Uber i Cabify

El ministeri ha proposat que les autonomies assumeixin la regulació de les llicències VTC, però sense traspassar les competències

L’assemblea dels taxistes de Barcelona ha donat per bons els compromisos del ministeri de Foment amb el sector i ha decidit donar per acabada la protesta a partir de les 03.00 h de la matinada d’aquest dijous. D’aquesta manera posen fi a vuit dies de vagues. Els sis darrers, a més, han bloquejat el centre de Barcelona amb els cotxes estacionats a la Gran Via i el passeig de Gràcia.

El sector ha decidit posar fi a la mobilització després de la reunió d’urgència de la Conferència Nacional de Transports celebrada avui dimecres, on Foment i les autonomies han abordat la crisi del taxi i han intentat trobar una via per motivar els taxistes a desconvocar la vaga. Foment ha proposat a les autonomies assumir la regulació de les llicències VTC, però sense traspassar les competències. “No es transferiran les competències en VTC, sinó que es donarà als governs autonòmics que així ho desitgin capacitat reguladora en la matèria”, ha declarat el ministre José Luis Ábalos després de tres hores de reunió amb les autonomies.

La decisió d’acabar amb la vaga estava cantada, però s’havia d’esperar al desenvolupament de la reunió de la Comissió Nacional del Transport Terrestre, a Madrid entre Foment i les autonomies, per convocar l’assemblea, avaluar la situació i posar a votació la desconvocatòria de la protesta.

La reunió a Madrid es va fer a la tarda i per això l’assemblea de Barcelona va arrencar a les 9 del vespre. La fi de les mobilitzacions és una mesura de caràcter temporal, ja que el portaveu del sindicat Élite i líder de la protesta, Alberto Álvarez, ja va advertir que si al setembre no es compleixen els compromisos adquirits per Foment, es reprendrà la protesta.

El primer símptoma del retorn a la normalitat en el sector es va viure ahir als hospitals de Barcelona on els taxistes van tornar a fer servies mínims i per prestar-hi el que anomenen serveis socials. Les persones amb dificultats de moviment que acudeixen a aquests centres hospitalaris, i que en altres vagues del sector s’havien beneficiat dels serveis mínims, aquesta vegada han sigut els principals perjudicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona