Economia

El ‘Cérvoles Blanc 2016’, de la DO Costers del Segre, guanya el Gran Vinari d’Or

El ‘Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009’ s’enduu el Gran Vinari Escumós

L’Empordà, el Penedès i el Montsant es reparteixen la majoria d’ors

El Gran Vinari d’Or 2018, que distingeix el millor vi català, en els premis Vinari, ha estat per al vi Cérvoles Blanc 2016 del Cérvoles Celler (DO Costers del Segre). Tomàs Cusiné va recollir el premi en l’acte celebrat ahir a la nit a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès i retransmès en directe pel canal 33.

El Cérvoles Blanc 2016 és un vi blanc amb criança, cupatge de macabeu i chardonnay, del qual s’elaboren unes 6.800 ampolles, i que sorgeix d’un projecte d’homenatge a un territori vinícola ancestral (a les Garrigues). Elaborat amb raïm 100% ecològic, seguint la tradició mil·lenària de la zona, ha obtingut la millor puntuació del jurat “per la seva amplitud aromàtica, de perfil molt fresc, amb la fusta ben integrada, elegant estructura i cremós al paladar”.

Aquest vi va ser escollit pel jurat entre 902 referències de 250 cellers emparats sota alguna de les DO catalanes o la DO Cava, en el concurs corresponent a la sisena edició.

El Gran Vinari Escumós ha estat en aquesta ocasió per al Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009, un cupatge tradicional de xarel·lo, macabeu i parellada, amb més de 100 mesos de criança que destaca per “la intensitat aromàtica rica en matisos, frescor i cremositat”, segons el jurat. La DO Cava suma, a més, cinc reconeixements d’or: per a escumosos joves (Cossetània Brut 2016); escumosos rosats (Lola Rosé Pinot Noir Reserva 2015); escumosos Reserva (Vallformaosa Col·lecció Brut Reserva 2012); i escumosos Gran Reserva (Joan Colet Rius Gran Reserva 2014).

L’Empordà, el Penedès i Montsant han acumulat la majoria dels ors. En el cas de l’Empordà, al millor negre criança (Mas Pòlit 2016); millor negre de guarda (Vinyes d’Olivardots Gresa Expressió 2010); i millor vi dolç, ranci o de postres (Torre de Capmany Garnatxa d’Empordà Velles Soleres de Pere Guardiola). El Penedès, va obtenir l’or al millor Blanc Jove (Can Bas Xarel·lo 2017 de Can Bas Domini Vinícola); i el millor Rosat (Posidonia 2017 de Sumarroca). I el Montsant ha obtingut l’or al millor negre jove (Rebeldes 2017), un dels projectes de Wineissocial amb els elaboradors de més qualitat del territori.

LA XIFRA

902
referències de 250 cellers
de les 11 denominacions d’origen catalanes i la DO Cava han participat en el concurs.

Reconeixement al cava de terrer

Antoni Mata Casanovas, representant de la segona generació de Recaredo, va rebre ahir el Premi a la Trajectòria Professional, en reconeixement a la tenacitat i dedicació que el va portar, juntament amb el seu germà Josep, a especialitzar-se en l’elaboració de caves de terrer i de llarga criança al territori vinícola del Penedès.

La vinya ha estat sempre l’eix central del seu treball al celler i el respecte pel clima i l’adaptació de les varietats han esdevingut el puntal de la qualitat de la marca, fundadora de la marca col·lectiva de la UE Corpinnat.

L’emprenedoria i vitalitat d’aquesta generació de la família Mata ha estat un impuls per a l’elaboració de grans vins escumosos al Penedès.

El jurat d’aquesta edició dels premis Vinari ha considerat que la seva petja en la història del vi del país és innegable i això el fa mereixedor d’aquest reconeixement a la trajectòria professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona