Economia

Els assessors fiscals creuen que “la interpretació correcta” sobre l’impost d’hipoteques és la que diu que pagui el banc

El president de l’AEDAF critica que el Tribunal Suprem queda “totalment desprestigiat” amb l’actuació del ple de la Sala Tercera

L’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF) ha criticat la decisió del ple de la Sala Tercera del Tribunal Suprem de rectificar el canvi de jurisprudència sobre l’impost d’hipoteques, que hauran de seguir pagant els clients. “Estem sorpresos”, “indignats” i “preocupats”, ha dit el president de l’AEDAF, José Ignacio Alemany, aquest dimecres en un comunicat, en què assegura que el Suprem ha quedat “totalment desprestigiat”. Segons l’associació d’assessors fiscals, el canvi de doctrina que fixava la sentència de l’octubre (que la taxa d’actes jurídics documentats la pagui el banc) era “correcte des del punt de vista tècnic” i “feia justícia”. “La interpretació correcta de la llei és que el subjecte passiu és el creditor hipotecari”, és a dir, el banc, ha assegurat Alemany.

“Estem indignats per la forma en què s’ha dut a terme el canvi”, ha dit el president de l’AEDAF, que ha recordat que la secció segona de la Sala Contenciosa-Administrativa del Suprem, que va fallar a favor dels clients, és la que està especialitzada en temes tributaris. Alemany ha defensat als magistrats que van dictar la sentència feta pública el 18 d’octubre i ha assegurat que “el criteri anterior [que el ple ha acordat mantenir] no era el correcte”.

Alemany també ha dit que estan “preocupats” per la situació en què queda el Tribunal Suprem i pel “futur de la justícia en matèria tributària”. “El Tribunal Suprem ha quedat totalment desprestigiat amb aquestes decisions i la justícia i la seguretat jurídica han sortit perdent”, ha afirmat Alemany. “Ens trobem davant una situació curiosa: Un mateix contribuent tenia presentats sis recursos iguals. En tres li han donat la raó i en altres tres no”, ha dit l’AEDAF, que es pregunta com es pot demanar ara als contribuents que confiïn en la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA