Economia

Els Sastres d’Olot acollirà aviat els primers artesans

L’agència pública DinàmiG ha seleccionat tres dels sis projectes de negocis manufacturats

Pretén recuperar el dinamisme d’aquest antic eix comercial

Un taller d’estampació i disseny, un de tapisseria i restauració de mobles i un de costura creativa són els tres primers negocis que participen en el projecte El Taller dels Sastres, amb el qual l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG i amb la col·laboració de l’associació La Iera, vol diversificar l’oferta cultural i econòmica del nucli antic i posar en ús els locals desocupats.

Van presentar-hi la seva candidatura un total de sis emprenedors de sectors com la ceràmica, l’ornamentació, la confecció i el disseny de moda, la joieria, el gravat, la il·lustració i el torn. Un jurat format per dotze experts va seleccionar d’entre totes les propostes la dels tres emprenedors abans citats. Uns són Georgina Artigues i Oriol Carbonell amb el Taller 1/30, especialistes en disseny i dedicats a l’estampació en serigrafia per realitzar productes decoratius i joguines personalitzades. També hi ha Bibiana Gerez amb l’Atelier, especialitzada en la confecció que oferirà tallers de costura i d’altres de relacionats amb el món dels fils i les agulles, com el macramé, l’estampació de teles, el taller de nines, etc. A part, oferirà d’una zona de bescanvi de teles i una biblioteca de patrons, que seran activitats gratuïtes per crear xarxa. Finalment, hi ha Anna Herrero, de Verd.deGris, que realitzarà treballs de restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar. En tots els espais, s’hi oferiran tallers i formacions per a diferents públics.

Ara, l’Ajuntament d’Olot comença les adequacions als espais, que ha llogat i ofereix als emprenedors a un preu més assequible respecte al del mercat per un termini màxim de tres anys.

El Taller dels Sastres és una acció del pla integral d’accions de millora (PIAM) del nucli antic amb què, a part de facilitar l’obertura de nous negocis, pretén vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Es tracta d’una prova pilot i ja es preveu una segona fase. La voluntat dels promotors és continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona