Economia

Més de 25.000 visitants al Fòrum Gastronòmic

L’organització qualifica d’“èxit rotund” la nova edició i ja prepara les properes cites a Galícia i Barcelona per al 2019

El Fòrum Gastronòmic de Girona va tancar ahir les portes amb més de 25.000 visitants i la satisfacció dels seus organitzadors, que van qualificar d’“èxit total i rotund” aquesta nova edició, la setena, de l’esdeveniment gastronòmic. Ara, ja posen els ulls en la pròxima edició que se celebrarà a Galícia el març que ve i a Barcelona, d’aquí a un any, segons van explicar ahir els dos directors del Fòrum, Pep Palau i Jaume von Arend. A Girona, hi tornarà el novembre del 2020.

El Fòrum, que va començar diumenge amb unes condicions meteorològiques adverses que van fer disminuir el nombre d’assistents, va remuntar entre dilluns i dimarts el nombre de visitants i això es va traduir en una afluència de públic “altíssima” en les nombroses activitats –que en algun moment podien arribar a ser sis de manera simultània–, però també en nombrosos contactes comercials de les empreses participants, que enguany eren al voltant de 250 i que també “fan negoci”.

En l’última jornada del Fòrum hi va haver, entre altres, les ponències a l’Auditori d’Albert Sastregener (Bo.TiC, Corçà), Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos), Borja García (Dos Pebrots, Barcelona), David Andrés (Somiatruites, Igualada) i Benito Gómez (Bardal, Ronda) o Jordi Cruz (Àbac, Barcelona).

La Sala Petita va ser el marc de la magistral ponència de Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona), mentre que els tallers van ser protagonitzats per Elena Roura i Marc Puig-Pey (de la Fundació Alícia), Antonia Klugmann (L’Argine a Vencò, Dolegna del Collio), Abel Bravo (Callebaut) i Sergi Vela (Chocovic), Roger Viusà (plaça del Vi, 7, Girona); Manel Vehí (Boia Nit, Cadaqués) i Nandu Jubany.

LA DATA

10.11.2019
S’inaugurarà
el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Pràcticament d’aquí a un any.

LA XIFRA

25.000
visitants
han passat pel Fòrum Gastronòmic de Girona en aquesta edició.

Premis Josep Mercader

Ahir a la tarda es van entregar els Premis Josep Mercader, que reconeixen cada any la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. Enguany els premiats van ser Montserrat Fontané (d’El Celler de Can Roca i mare dels reconeguts Joan, Josep i Jordi Roca), en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre), en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta), en la de vins; Martí Terés (oli Flumen), en la de producte, i, finalment, va ser premiada Eliane Thibaut Comelade, en la de cultura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espuña celebra el 75è aniversari amb la mirada posada en els mercats internacionals

olot

Kave Home tanca el 2022 doblant la facturació

Sils

Immersió virtual per promocionar la demarcació en fires

GIRONA

La plantilla d’Amazon a Martorelles critica les propostes de l’empresa de “ridícules”

martorelles
economia

Axilone Metal duplicarà la capacitat de producció a Sant Pere de Torelló

El Black Friday no convenç el petit comerç

barcelona
economia

Els treballadors d’Amazon a Martorelles convoquen vaga de l’1 al 17 de febrer

ECONOMIA

L’economia espanyola creix un 5,5% el 2022 i un 0,2% en l’últim trimestre

BARCELONA

Preocupació dels agents socials pel repunt de l’atur

barcelona