Economia

Més de 25.000 visitants al Fòrum Gastronòmic

L’organització qualifica d’“èxit rotund” la nova edició i ja prepara les properes cites a Galícia i Barcelona per al 2019

El Fòrum Gastronòmic de Girona va tancar ahir les portes amb més de 25.000 visitants i la satisfacció dels seus organitzadors, que van qualificar d’“èxit total i rotund” aquesta nova edició, la setena, de l’esdeveniment gastronòmic. Ara, ja posen els ulls en la pròxima edició que se celebrarà a Galícia el març que ve i a Barcelona, d’aquí a un any, segons van explicar ahir els dos directors del Fòrum, Pep Palau i Jaume von Arend. A Girona, hi tornarà el novembre del 2020.

El Fòrum, que va començar diumenge amb unes condicions meteorològiques adverses que van fer disminuir el nombre d’assistents, va remuntar entre dilluns i dimarts el nombre de visitants i això es va traduir en una afluència de públic “altíssima” en les nombroses activitats –que en algun moment podien arribar a ser sis de manera simultània–, però també en nombrosos contactes comercials de les empreses participants, que enguany eren al voltant de 250 i que també “fan negoci”.

En l’última jornada del Fòrum hi va haver, entre altres, les ponències a l’Auditori d’Albert Sastregener (Bo.TiC, Corçà), Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos), Borja García (Dos Pebrots, Barcelona), David Andrés (Somiatruites, Igualada) i Benito Gómez (Bardal, Ronda) o Jordi Cruz (Àbac, Barcelona).

La Sala Petita va ser el marc de la magistral ponència de Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona), mentre que els tallers van ser protagonitzats per Elena Roura i Marc Puig-Pey (de la Fundació Alícia), Antonia Klugmann (L’Argine a Vencò, Dolegna del Collio), Abel Bravo (Callebaut) i Sergi Vela (Chocovic), Roger Viusà (plaça del Vi, 7, Girona); Manel Vehí (Boia Nit, Cadaqués) i Nandu Jubany.

LA DATA

10.11.2019
S’inaugurarà
el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Pràcticament d’aquí a un any.

LA XIFRA

25.000
visitants
han passat pel Fòrum Gastronòmic de Girona en aquesta edició.

Premis Josep Mercader

Ahir a la tarda es van entregar els Premis Josep Mercader, que reconeixen cada any la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. Enguany els premiats van ser Montserrat Fontané (d’El Celler de Can Roca i mare dels reconeguts Joan, Josep i Jordi Roca), en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre), en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta), en la de vins; Martí Terés (oli Flumen), en la de producte, i, finalment, va ser premiada Eliane Thibaut Comelade, en la de cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona