Economia

Els taxistes van a la vaga contra la regulació que els ofereix el Govern als serveis de VTC

El marge de 15 minuts d’antelació per poder contractar un servei no agrada ni als taxistes ni a les empreses de VTC

Els comerciants, preocupats per l’anunci de vaga que han fet els taxistes

Els taxistes de Barcelona han decidit aquest divendres iniciar una vaga indefinida en protesta per la nova normativa que vol impulsar el Govern per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que estableix que aquests serveis s’han de contractar amb una antelació mínima de 15 minuts.

Després de conèixer la proposta de la Generalitat, els taxistes, que exigien que la contractació prèvia dels serveis de companyies com Uber o Cabify fora d’almenys sis hores, han celebrat una assemblea d’urgència a l’Aeroport de Barcelona-el Prat, on han decidit anar a la vaga i bloquejar novament, com ja van fer l’estiu passat, el centre de Barcelona amb els seus cotxes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presidit aquest matí el ple del Consell del Taxi, on ha informat els taxistes del decret llei que està elaborant el departament per regular els serveis VTC. La solució proposada per la Generalitat faria que els usuaris que vulguin contractar un servei VTC ho hagin de fer amb una antelació mínima de 15 minuts.

El conseller ha destacat que aquest interval entre que es contracta un VTC i es comença a prestar el servei és “proporcional” i “molt sòlid jurídicament”, i ha suggerit que fixar períodes més llargs, com demanen els taxistes, seria fer un “brindis al sol”, ja que podrien ser invalidats per la justícia.

Les mesures presentades per la Generalitat han enfurismat els representants dels taxistes, que han abandonat el Consell del Taxi abans que acabés la reunió. Després de celebrar una assemblea improvisada amb els centenars de taxistes convocats a les portes del departament de Territori de la Generalitat, on s’ha celebrat el Consell del Taxi, el col·lectiu ha acordat convocar una vaga indefinida i reunir-se a la terminal 2 de l’Aeroport del Prat per decidir quines mesures de protesta adoptar.

A l’aeroport, on els taxistes han arribat en una marxa lenta que ha provocat cues quilomètriques a la C-31, Élite Taxi, la principal associació del col·lectiu, ha decidit ocupar la confluència de la Gran Via amb el passeig de Gràcia de Barcelona en protesta per la normativa que promou el Govern.

El text de la Generalitat també ha disgustat les empreses VTC, que a través de la patronal Unauto han amenaçat de recórrer la normativa davant els tribunals. L’associació, que representa el 90% del sector a Espanya, considera que aquesta regulació “no seria justa, ja que significaria la fi del sector”, que només a Catalunya dóna ocupació a més de 3.000 persones.

La decisió dels taxistes tampoc ha agradat els comerciants, que ja han mostrat la seva preocupació per l’ocupació de la Gran Via per part dels taxistes i han demanat a Generalitat i Ajuntament de Barcelona “determinació” per “garantir l’ordre públic” i perquè els conflictes no col·lapsin l’activitat de la ciutat.

En qualsevol cas, el conseller Damià Calvet ha deixat clar que deixarà en mans dels ens locals i supramunicipals, com l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la possibilitat d’ampliar el temps mínim de precontractació dels VTC, més enllà dels 15 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA