Les pluges fan retardar l'inici de la campanya de l'arròs

UP reclama l'ajut d'Europa en la lluita contra el cargol poma

La inundació dels camps d'arròs del Delta es farà a final d'abril, uns vint dies més tard del que és habitual, la qual cosa pot comportar problemes durant la campanya de producció. «Si comencem més tard vol dir que la sega de l'arròs també serà més tard, de manera que correm més perill de pedregades que facin malbé la producció, així com també hi haurà un risc més gran de pèrdua de producció amb les plagues de l'estiu», ha explicat el responsable del sector de l'arròs d'Unió de Pagesos (UP), Raül Arques. Aquest retard en l'inici de campanya té un doble motiu: d'una banda, les mesures agroambientals que obliguen els arrossaires a mantenir inundats els camps fins a final de gener, i de l'altra, un hivern i una primavera plujosos, que mantenen els arrossars humits. «Reclamem que s'escurce el període d'inundació dels arrossars per poder treballar més bé la terra abans de la sembra; a més, el gener és un mes amb altes pressions i això ens permetria eixugar millor els camps», ha manifestat el president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregues. Per la seua banda, el director dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, ha precisat que no es podrà modificar el període d'inundació dels arrossars fins d'aquí a un parell d'anys, quan es tornaran a negociar a Europa els ajuts agroambientals.

Tot i el retard en l'inici de campanya, el que més preocupa el sector és l'abast de la plaga del cargol poma. «Estem expectants, no sabem quina serà l'afectació de la plaga als arrossars», ha dit Fàbregues. «Ara serà la prova, i comprovarem si les mesures que ha adoptat l'administració durant l'hivern per combatre el cargol poma han estat suficients», ha afegit el president de la Cambra Arrossera del Montsià. En aquest sentit, UP reclama el suport de la Unió Europea per combatre un mol·lusc invasor, que pot posar en perill la producció d'arròs.«El cargol poma és una de les cent plagues més perilloses del món i l'únic lloc d'Europa on s'ha localitzat és el Delta», ha assenyalat el responsable de l'arròs d'UP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona