Costes comunica a la Confraria de Pescadors de Deltebre que enderrocarà la llotja de peix

Els pescadors s'oposen a traslladar-se a Riumar pel context de crisi econòmica

Les obres del passeig fluvial de Deltebre afecten de ple l'edifici de la Confraria de Pescadors de Sant Joan. Segons el projecte de la direcció general de Costes, el carril bici travessa la llotja de peix, un edifici que s'hauria d'enderrocar. «La Confraria ja va cedir una franja de terreny per a la construcció del passeig fluvial, però en aquell moment ningú ens va comunicar que la llotja de peix estava afectada pel projecte», ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pasqual Chacón. Fa un parell de setmanes, però, l'empresa que executa les obres del passeig fluvial va marcar l'àrea afectada davant la Confraria, cosa que va aixecar l'alarma entre els pescadors.«Hi ha altres trams del riu en què el passeig fluvial és més estret i just aquí es fa més ample, no ho entenem», ha lamentat Chacón, que ha manifestat a Costes el rebuig dels pescadors a l'expropiació del terreny. De fet, pocs metres abans d'arribar a la Confraria el carril bici està més eganxat al riu i es desplaça just davant de l'entitat.

La Confraria de Pescadors sosté que l'expropiació d'aquest terreny farà inviable el manteniment de la llotja de peix en aquest punt. «Quan fem la subhasta de peix, es reuneixen més de vint-i-cinc camions; on els posarem?», es pregunta Chacón. En aquest sentit, fa deu anys que es projecta el trasllat de la llotja de peix al port pesquer de Riumar, una possibilitat que els pescadors no descarten totalment, però que ara no estan disposats a assumir. «Cada vegada hi ha menys barques i amb la crisi de preus del peix que patim no podrem suportar el pagament d'una concessió per les instal·lacions», ha manifestat el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre. L'entitat té una quinzena de barques i, d'aquesta activitat, en depenen un centenar de famílies al municipi.

Ple municipal de suport

Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Deltebre (CiU, PSC i PP) han demanat la celebració d'un ple extraordinari per manifestar el seu suport a la Confraria de Pescadors i rebutjar l'enderroc de la llotja de peix.«Manifestem el rebuig al canvi d'emplaçament de la llotja mentre la Confraria de Pescadors no dispose dels recursos econòmics necessaris per fer viable l'activitat amb el possible canvi d'emplaçament», exposen els tres grups municipals. També reclamen la constitució d'una comissió bilateral entre l'Ajuntament de Deltebre i la direcció general de Costes per tal de trobar una solució al tram final de les obres del passeig fluvial.

Reunió amb Pesca i Costes

Dijous de la setmana que ve, la Confraria de Pescadors (que també té el suport de l'Associació d'Empresaris de Deltebre, el Club Nàutic i els veïns de Riumar) es reunirà amb l'Ajuntament, Costes i la direcció general de Pesca i reiterarà el seu rebuig a l'enderroc de la llotja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona