Casademont redueix el temps d'assecat dels embotits de 8 setmanes a 24 hores

Ha instal·lat una màquina a Bonmatí amb una tecnologia que revolucionarà el sector carni mundial

La tecnologia QDS és «una innovació de ruptura», segons van dir ahir el director de l'Institut de Recerca i tecnologia Agroalimentària (IRTA), Josep M. Monfort, i el director general de Metalquímia, Josep Lagares, que juntament amb el secretari d'Indústria i Empresa, Antoni Soy, van fer una visita a l'empresa Casademont. «Aquesta nova tecnologia permet trencar amb el que hi havia abans i fer un salt quàntic amb facturacions, amb qualitat de producte i amb seguretat alimentària», va assegurar Lagares.

A partir d'ara, a les empreses d'elaboració de productes carnis no els caldrà tenir milers de metres quadrats destinats a magatzem d'assecatge amb ventiladors funcionant constantment per assecar l'embotit, sinó que amb la tecnologia QDS només caldrà passar els embotits llescats per la màquina que els assecarà al moment. Primer la màquina fileteja l'embotit congelat, el situa automàticament en unes safates que entren a una cabina on un sistema de ventilació n'extreu l'aire. Unes ventoses situen després l'embotit, ja sec, en uns embolcalls de plàstic i ja està llest per vendre als supermercats.

Aquesta nova tecnologia revoluciona així el funcionament del sector carni, li permet guanyar temps, reduir espai de magatzem i apostar per la innovació en els producte. A l'empresa Casademont tenen clar des de fa anys que la innovació és bàsica per tirar endavant una empresa familiar com la seva. Per això, van aliar-se amb l'IRTA, amb seu a Monells, i amb l'empresa de fabricació de maquinària Metalquímia per fabricar una nova maquinària. Segons Soy, aquesta col·laboració «és un exemple del canvi de cultura que necessitem per fer que la nostra economia sigui productiva i competitiva».

«Res tornarà a ser com abans després de la tecnologia QDS», va explicar la presidenta de Casademont, Adriana Casademont. La màquina ja està muntada a la planta de Bonmatí i es presentarà a principi de maig a la Fira IFFA de Frankfurt, i «en aquests moments ja volen venir a veure la màquina les principals multinacionals del sector carni mundial per instal·lar aquesta tecnologia nascuda a les comarques gironines».

La capacitat de treball de la màquina permetrà assecar fins a 400 quilos d'embotits llescats en només una hora. «La mateixa quantitat d'embotit que ara assequem en vuit setmanes el tindrem tractat en només 24 hores», va apuntar Casademont. El QDS a més, permet iniciar una línia nova de producte. Es tracta d'embotits sense sal afegida. Casademont ja ha presentat aquesta nova gamma d'embotits, també pionera, a la fira Alimentària de Barcelona. La presidenta de l'empresa ha destacat la importància de comptar amb aquest nou producte ja que, segons va dir, el 40% de la població té problemes de tensió i ha de reduir el consum de sal.

Reduir un 30% els costos energètics

Els promotors del QDS no paren de trobar-hi avantatges. Un altre dels que han ressaltat és que amb la manera que s'ha concebut aquesta nova màquina les empreses poden reduir els costos energètics en un 30%. «El QDS aprofita les calories de l'exterior quan en necessita, amb la qual cosa reduïm els costos energètics simplement per un sistema informàtic de captació de l'aire», va assegurar Lagares.

Casademont va tancar el 2009 amb una facturació de 80 milions d'euros. El perfil d'aquesta empresa és clarament exportadora, ja que ven el 45% del que produeix –exporta a 65 països de 5 continents–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL
economia

La CNMV admet a tràmit l’opa del BBVA al Banc Sabadell

barcelona
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA