Treball aprova l'ERO de Bellsolà, que retalla de 45 a 15 els empleats despatxats

Bellsolà d'Aiguaviva, una empresa especialitzada en pa precuit congelat i brioixeria, ha arribat a un acord amb el comitè d'empresa sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que preveia l'acomiadament de 45 treballadors dels 281 en plantilla. Finalment s'ha pactat la rescissió dels contractes de 15 persones, les quals rebran una compensació de 30 dies per any treballat. L'acord ja ha rebut llum verd de Treball.

El motiu dels acomiadaments és que Bellsolà ha automatitzat el procés productiu i això ha fet reduir la necessitat de mà d'obra. L'empresa assegura que, amb aquesta mesura, està en disposició «d'afrontar el futur amb un increment de les vendes, conseqüència de l'augment de la competitivitat de les instal·lacions». Segons Bellsolà, les inversions fetes són clau per tancar «contractes importants», fet que garanteix «el manteniment dels actuals llocs de treball».

Aquest ERO no és el primer a Bellsolà. L'abril de l'any passat ja se'n va aplicar un de temporal, que afectava una vuitantena de treballadors. A final de l'any passat es va presentar un segon expedient temporal, que en aquest cas n'afectava 220.

Inecsa paga les nòmines

D'altra banda, els treballadors d'Inecsa de Cassà ja han cobrat la nòmina del març, que encara tenien pendent. CCOO ho havia denunciat a la Inspecció de Treball i finalment l'empresa ha pagat el deute.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona