Economia

Mercadona ja té 13.125 empleats a Catalunya

És la segona plantilla més gran, només darrere de Seat

El grup compra al territori per valor de 3.779 milions

Mercadona va tancar el 2018 amb un volum de compres a proveïdors catalans de 3.779 milions d’euros, que representen un increment d’un 4% sobre el del 2017, és a dir 148 milions més. En el mateix període, el gegant valencià de la distribució també ha ampliat plantilla a Catalunya amb 230 empleats, fins a un total de 13.125 treballadors, fet que la situa com la segona més important del país després de Seat.

Aquestes xifres responen a una política expansiva del grup que ha fet que l’any passat Mercadona hagi invertit 34,4 milions en la potenciació dels seus blocs logístics d’Abrera, Sant Esteve Sesrovires i els anomenats “ruscs” que el grup està posant en marxa a la Zona Franca i al polígon El Martinet de Ripollet. Aquestes dues últimes instal·lacions, la primera de les quals està a punt per entrar en funcionament i la segona, amb els terrenys acabats d’adquirir, estan pensades per oferir servei exclusiu per a les comandes que es facin a través de la plataforma Mercadona Online, i compten amb eines tecnològiques desenvolupades per la mateixa empresa per a la gestió d’aquesta modalitat de compra. El “rusc” de la Zona Franca, a imitació del que Mercadona ja té a València, s’estrenarà al juny distribuint les compres fetes en línia des d’algunes zones de Barcelona i amb un perímetre que creixerà en funció de la demanda.

Paral·lelament a l’estructura logística, Mercadona té ara a Catalunya un total de 259 supermercats. L’actualització d’aquests i la conversió progressiva al nou model de “botiga eficient”, que el grup presidit per Juan Roig vol anar generalitzant i que ja suma 77 establiments a Catalunya, ha comportat en l’últim exercici una inversió de 92,5 milions arreu del territori català i ha implicat canvis en 40 súpers. Finalment, a la implantació de la secció Frescos Global, tant a les botigues eficients com a les clàssiques, s’hi han destinat 24,4 milions, fet que representa que en total l’esforç inversor del grup a Catalunya hagi superat els 151 milions.

LA XIFRA

259
supermercats
té Mercadona distribuïts per tot el territori català. El gros, 181, són a la demarcació de Barcelona.

‘A punt per menjar’, un nou espai de plats preparats

La modernització i revisió dels supermercats de Mercadona ha implicat, per exemple, millores a les seccions de peribles, com ara el nou servei de pernil al tall, el nou punt d’acabat de la carn, en el qual els clients poden demanar personalitzar els talls, o la secció de forn renovada amb productes més locals. Tot plegat, ha implicat la contractació i la formació de personal especialitzat.

Una de les novetats que tot just acaben d’aterrar a Catalunya, concretament a principi de març i al Mercadona de la plaça de Catalunya de Cornellà de Llobregat, és la secció anomenada A punt per menjar. A València ja hi és present en 11 establiments i ofereix al client fins a 35 plats cuinats, que inclouen amanides diverses, plats de pasta, arrossos, pizzes o hamburgueses. Alguns d’aquests productes preparats poden ser personalitzats segons el gust del consumidor i la botiga hi dona el toc final. El mateix Juan Roig, en unes declaracions recents, es mostrava convençut que aquesta àrea té molt recorregut i el grup té previst anar-la introduint de manera progressiva al màxim nombre de botigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA