Economia

Votació crucial a la Cambra de Comerç de Barcelona

La institució va tenir ahir la seva particular nit electoral tot i que va retardar la proclamació del resultat oficial fins avui

La introducció del polèmic vot electrònic no ha servit per accelerar el procés

La Cambra de Barcelona va fer ahir a la nit el recompte de vots de les eleccions que definiran qui ocuparà les quaranta cadires del ple triades pels empresaris del territori que abasta la institució. La nit electoral, però, va acabar interrompuda i amb una certa confusió, ja que l’equip que havia de donar els resultats va anunciar a quarts de dotze que les dades definitives no es proclamarien fins avui, sense especificar, però, el motiu del retard en un procés que en principi havia de ser ràpid gràcies a la introducció del vot electrònic.

Així culminava l’última jornada de les eleccions a la Cambra de Barcelona, l’únic dia amb possibilitat de vot presencial, ja que des del dia 2 s’hi podia participar mitjançant vot electrònic. Ha estat una campanya llarga i trufada de polèmiques, amb acusacions encreuades entre els candidats que aspiraven a pilotar la Cambra després de nou anys de mandats prorrogats del veterà Miquel Valls.

Tots tres aspirants a president han tingut en comú el compromís expressat de potenciar l’abast i els serveis de la Cambra i de reconnectar la institució amb l’empresariat català, posant un èmfasi especial en pimes i autònoms, pel fet que representen més del 90% del teixit empresarial del país. Altres opcions que no acudien, però, amb un candidat presidenciable, però sí que aspiraven a les vocalies han estat la candidatura sobiranista Les Cambres, Eines de País, impulsada des de l’ANC, i el col·lectiu de dones 50a50, decidides a fer realitat la paritat en la institució. Totes dues alternatives, sense un líder concret, però amb cares visibles, com ara la de Joan Canadell (Petrolis Independents i Cercle Català de Negocis) i Anna Mercadé (Observatori Dona), respectivament, poden donar la sorpresa i decantar la balança en unes eleccions tradicionalment personalistes.

Entre els tres candidats a liderar la Cambra, les propostes han tingut força matisos i no hi han faltat les desqualificacions personals, a l’estil de les campanyes polítiques. Crous, un gat vell que ha estat executiu de gegants com ara Damm, Cacaolat o Mercabarna, ha reivindicat les pimes. De fet, ha competit de bracet amb Josep M. Torres, amb el suport de Pimec i amb qui va sumar forces, ja que van començar en candidatures diferents. Tusquets (Banc Mediolanum) s’ha cansat de negar l’etiqueta de continuista i de “protegit” del president sortint i no li han estalviat retrets pel fet de pertànyer al món de les finances i no al de la indústria o del comerç.

El més crític, combatiu i desacomplexat ha estat el tercer de la tríada que competia per la cadira presidencial de la Cambra, Ramon Masià, que fa dos anys que va presentar la seva candidatura i que no ha escatimat retrets tant a l’equip actual de la institució com al sistema de votació electrònica, sobre el qual ell i també altres candidatures han expressat dubtes i suspicàcies, per la falta de la doble autenticació que en principi s’esperava del procés i que no s’ha implantat. Precisament aquest punt, junt amb altres incidències, com ara el fet que dilluns un problema amb la velocitat dels servidors bloquegés el sistema durant un parell d’hores, fan que les eleccions estiguin exposades a una possible impugnació. Un extrem que, de moment, no és sobre la taula de manera oficial, però que plana des de fa mesos sobre els resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci