Economia

Eines de País té 4 presidenciables per a la Cambra

Dimecres la candidatura votarà qui pilotarà la institució els pròxims dos anys

Almenys un candidat és una dona

La candidatura Eines de País, guanyadora en les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, compta amb quatre persones disponibles per assumir la presidència de la institució i dimecres té previst decidir, mitjançant votació, la persona que assumirà el càrrec. Així ho van anunciar ahir els seus representants en una roda de premsa a la seu de l’ANC, entitat que ha donat suport a la candidatura sobiranista que finalment va obtenir 31 de les 40 vocalies en disputa durant la votació.

A més de triar la que serà una presidència bicefàlica dividida en dos mandats de dos anys i amb una dona en un dels trams, Eines de País, que també té el suport del Cercle Català de Negocis, ha de configurar el consell executiu de la institució, format per dotze persones i al qual aspiren disset membres de la candidatura, entre els quals hi ha cinc dones.

Segons tots els indicis, entre els quatre presidenciables hi ha els empresaris Pere Barrios (Recam Làser), Joan Canadell (Petrolis Independents) i Mònica Roca (IsardSat). Algunes veus també hi afegeixen Joan Font (Bonpreu).

Tot i que en principi l’equip compta amb els seus propis integrants per configurar els òrgans de govern, no descarten col·laborar amb altres electes del ple, “sempre que tinguin voluntat de país”. Aquesta mà oberta també serà per als ocupants de les famoses “cadires de pagament”, que s’atorguen als empresaris que abonen un mínim de 75.000 euros anuals. Amb tot, Jesús Serra, del grup Ràpid i Segur, va insistir que “la democràcia no es pot vendre per un plat de llenties”.

L’equip guanyador admet que encara no ha entrat “en el detall dels números de la Cambra”, però té la voluntat de reduir la dependència econòmica d’aquesta font i de la del sector públic i potenciar els serveis a les empreses perquè aquestes contribueixin al finançament.

Maria Català, de Bacus Events, va reivindicar la preparació dels components de la candidatura i va resumir-ne els objectius en tres: fer de la Cambra un actor estratègic per a l’economia, representar tots els empresaris sense distinció i fer de Catalunya el país amb més benestar i riquesa d’Europa”.

Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va argumentar el suport a Eines de País després que el secretariat de l’Assemblea analitzés les “febleses” que han impedit aconseguir la independència i que es concreten en “l’existència de grans empreses de tipus oligopolístic, lligades al poder polític espanyol, que van contribuir a la campanya de la por econòmica”, al costat de les institucions que la societat civil que “van callar” davant d’aquest alarmisme. En aquest sentit, els representants d’Eines de País van avançar que entre els primers treballs que es faran des de la Cambra hi haurà investigar els motius i les pressions que van portar un seguit d’empreses a canviar la seva seu l’octubre del 2017 i si institucions espanyoles van retirar dipòsits bancaris en entitats catalanes per forçar-ne el trasllat, a més d’estudis sobre dèficit fiscal i la viabilitat econòmica de la independència.

LA FRASE

S’ha retornat una eina de poder econòmic al país gràcies a l’organització de la ciutadania
Roser Xalabarder
responsable de l’empresa de serveis immobiliAris nubur XXI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona