Economia

L’AMB amplia fins als 60 minuts la precontractació dels VTC

El PSC, els comuns i la CUP han votat a favor mentre que ERC i PDeCAT s’han abstingut i PP i Cs ho han fet en contra

El sector del taxi anuncia que aviat presentaran una querella contra Uber i Cabify per vuit presumptes delictes penals

El ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts l’ampliació fins als 60 minuts de la precontractació dels serveis VTC. La mesura ha tirat endavant amb els vots favorables de PSC, els comuns i la CUP, l’abstenció d’ERC i PdeCAT i els vots en contra de PP i Ciutadans.

D’aquesta manera, el ple de l’ens supramunicipal, l’últim d’aquest mandat abans de les eleccions de diumenge que ve, afegeix 45 minuts al quart d’hora que ja es va establir en el decret llei que la Generalitat va aprovar a principis d’any. La implantació d’aquest període va posar punt final a diverses jornades de protesta dels taxistes, però també va portar al carrer els conductors dels VTC, que van ocupar la Diagonal a finals de febrer. Arran del decret, les plataformes Uber i Cabify van anunciar que suspenien el servei a Barcelona, tot i que aquesta darrera va tornar a operar a la ciutat unes setmanes després. Els 60 minuts seran d’aplicació immediata un cop publicada la mesura al BOP.

Amb l’entrada en vigor dels quinze minuts de precontractació, Uber i Cabify van suspendre la seva activitat a Barcelona i les empreses que operaven per a les dues plataformes van rescindir els contractes de la majoria dels seus treballadors. Cabify, però, va tornar als carrers a primers de març sota un “nou model de negoci” que només obligava a precontractar amb quinze minuts d’antelació el primer viatge. Aquest canvi va portar a Territori i Sostenibilitat a obrir un expedient informatiu i posteriorment sancionador a Prestige&Limousin, propietat de la plataforma, per incompliment dels 15 minuts i que encara està pendent de resoldre.

Paral·lelament, el sector del taxi va anunciar aquest dilluns que aviat presentaran una querella contra Uber i Cabify per vuit presumptes delictes penals.

Per la seva banda, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha criticat aquest dimarts la decisió d’ERC d’abstenir-se en el ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha ampliat el període de contractació dels serveis VTC a una hora. Álvarez s’ha mostrat “decebut” i ha acusat la formació de “perdre el nord” davant la falta de tenir un líder com Oriol Junqueras en el dia a dia”. El líder dels taxistes ha lamentat que ara la formació republicana “es posi de perfil” i que “diguin que estan a mort amb el taxi però que també hi ha lloc per a Uber i Cabify”. Sobre el PDeCAT, que també s’ha abstingut, ha valorat que fos el partit que impulsés el decret de la precontractació del quart d’hora i que l’avisessin abans de la votació sobre el sentit del seu vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA