Economia

Joan Canadell, nou president de la Cambra de Barcelona

S’imposa a Pere Barrios, de Recam Làser, i a Joan Font, de Bonpreu, i serà rellevat per Mònica Roca d’aquí a dos anys

L’equip reitera el compromís amb la institució, les empreses i el país

Joan Canadell, enginyer industrial i fundador i soci de Petrolis Independents, serà el pròxim president de la Cambra de Comerç de Barcelona, en substitució de Miquel Valls, que deixarà el càrrec després de disset anys. Així ho van decidir ahir en votació els membres de la candidatura guanyadora en el ple de la institució, la sobiranista Eines de País, que, després d’una reunió maratoniana al Circuit de Montmeló, van confiar en Canadell. Es tracta d’un empresari amb una llarga trajectòria com a activista de l’independentisme, ja que, entre altres iniciatives, ha estat factòtum del Cercle Català de Negocis i de propostes com la dels Nous Republicans, a més de participar temporalment en la direcció de l’ANC, que ha donat suport a la candidatura que el dia 8 de maig va obtenir 31 dels 60 escons del ple de la Cambra.

En principi, el nou president, que s’ha imposat als altres aspirants, Pere Barrios, del grup vallesà Recam Làser, i Joan Font, de Bonpreu, ostentarà el càrrec durant els dos primers anys del mandat, ja que, segons han expressat reiteradament els membres de la candidatura, l’equip no té una vocació presidencialista, sinó que pretén prendre les decisions de manera tan col·legiada com sigui possible. Així, després del període de lideratge de Canadell, els dos anys següents assumirà el càrrec un altre membre de la candidatura, Mònica Roca, fundadora del grup IsardSat, que de moment farà de vicepresidenta primera, i que accedirà a la presidència després de la celebració d’un protocol que ja està pactat i que consistirà en la renúncia per part de Canadell i la convocatòria d’una nova votació del ple.

El nou president ja va participar d’una incursió del sobiranisme en la Cambra en les anteriors eleccions del 2010, tot i que des d’un segon pla, com a membre del CCN, ja que el presidenciable era Ramon Carner, un altre membre del Cercle.

Autor del llibre Potencial de país, en aquell volum Canadell explica el seu corpus ideològic i defensa les possibilitats de projecció de Catalunya, que, en paraules seves, “pot ser dels països d’Europa amb més benestar en termes de PIB per càpita”.

Els membres d’Eines de País també van elegir Pere Barrios com a vicepresident segon; Roser Xalabarder, de l’empresa Nubur XXI, com a vicepresidenta tercera, i Jordi Pomarol, d’Implica2, com a tresorer.

El nou president de la Cambra i el seu equip han expressat des de la seva presentació el compromís amb el teixit empresarial català, amb la viabilitat econòmica de la Cambra i i amb el reforçament del vincle d’aquesta amb les empreses, especialment les petites i mitjanes, així com la lleialtat al projecte de República catalana.

LA DATA

05.06.19
serà el pròxim dia
clau, quan el ple triï els candidats dels vocals proposats per les patronals Foment i Pimec

Relleu també al Cercle d’Economia

Una altra entitat de referència a Catalunya en el capítol econòmic, el Cercle d’Economia, ha avançat les seves eleccions al 24 de juliol, data en què es renovarà la seva presidència, actualment ocupada per Joan José Brugera, president de Colonial, que ocupa el càrrec des del 2016. Com és habitual, el candidat proposat per al recanvi al capdavant del Cercle es tria per consens en la junta directiva, sense que mai hi hagi hagut candidatures amb programes oposats. En aquesta ocasió Brugera cedirà el bastó de comandament de l’entitat a un altre nom prominent del món immobiliari, Javier Faus, fundador del fons Meridia Capital. Faus, de 53 anys i jove per al que és la tradició del Cercle, també és conegut per haver ocupat càrrecs al Barça, concretament com a vicepresident econòmic durant l’etapa Sandro Rosell. També ha estat executiu amb altes responsabilitats al Reial Club de Tennis Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA