Economia

Grifols invertirà 1.400 MEUR fins a l’any 2022 i es proposa consolidar la seva presència a Xina

La companyia destinarà 10 milions a construir una nova fàbrica de diagnòstics als terrenys de Lliça de Vall

Grífols destinarà 1.400 milions d’euros a inversions fins al 2022. El 60% d’aquesta partida s’utilitzarà per finançar noves plantes, mentre que el 40% restant serà per fer manteniment. Així ho han explicat els responsables de la multinacional farmacèutica catalana en una trobada amb mitjans posterior a la junta general d’accionistes que s’ha celebrat aquest divendres a Sant Cugat del Vallès.

En aquesta línia han detallat que invertiran 10 milions d’euros per construir una nova fàbrica de diagnòstics a la parcel·la que la companyia va comprar a Lliçà de Vall. Per altra banda, han manifestat la seva voluntat de consolidar la seva presència al mercat xinès i han anunciat que estan treballant amb el seu soci en aquest país, Shangai RAAS, per construir una nova fàbrica “d’acord amb els estàndards de qualitat de Grífols”.

Grífols vol seguir expandint el seu negoci “de forma sostenible i a llarg termini”. Així ho han explicat els consellers delegats de la multinacional farmacèutica Raimon Grífols Roura i Víctor Grífols Deu, que han apuntat que després d’assolir els objectius estratègics fixats per l’any 2018, l’empresa vol seguir amb la seva expansió continuada.

En aquest sentit, la responsable de relacions amb inversors, Núria Pascual, ha explicat el projecte per fer una nova fàbrica a Lliçà de Vall: “Es tracta d’una ampliació de la planta de maquinària que tenim a Parets, que es traslladarà a Lliça i també els seus treballadors”. Pascual a afegit que l’actual factoria de Parets es mantindrà però amb una altra activitat.

Pel que fa als plans de la companyia a la Xina, els responsables de Grífols han indicat que les inversions en aquest país no estan contemplades en aquests 1.400 milions d’euros. Tot i que no han donat xifres sobre els plans de futur de Grífols en aquest país, sí que s’han mostrat interessats en produir-hi. “El plasma d’els EUA s’acabarà. No hi ha més solució que fabricar a la Xina”, indica Raimon Grífols Roura que preveu que serà “un procés llarg i complicat”. En aquest sentit Víctor Grífols Deu ha apuntat que entrar en el mercat xinès és “una aventura a llarg termini”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA