Economia

Habitatge

Companys de pis a canvi de temps

Endeguen un servei de convivència col·laborativa entre estudiants i famílies

S’ofereix lloguer a preu sota mercat

Eren estudiants de la UdG quan el 2017 van idear un “suro virtual” per posar en contacte companys que buscaven pisos de lloguer i repartir despeses. Ara aquests emprenedors gironins, guanyadors d’un dels premis Cactus al millor projecte tecnològic, fan un pas més enllà i posen en marxa un servei de “convivència col·laborativa” connectant dos col·lectius com són els estudiants i les famílies. L’objectiu és fomentar un habitatge digne, inclusiu i assequible per a tothom, expliquen des de l’empresa gironina De Pis en Pis, amb el que vol ser una iniciativa que ofereixi allotjament a un preu inferior al del mercat a canvi de compartir temps.

“Es tracta de llogar, a un preu més baix del mercat, una habitació lliure a un estudiant a canvi del fet que dediqui una part del seu temps a donar suport, per exemple, als fills”, explica el conseller delegat de l’empresa, Víctor Domínguez. Un banc del temps a canvi d’habitatge a un preu assequible? El responsable de De Pis en Pis posa el següent exemple: “Si el lloguer és de 400 euros mensuals s’arriba a un preu de convivència, de pagar 200, i la resta del pagament es realitza amb hores destinades a la família.” Aquest temps personal pot ser des de classes de reforç escolar fins a converses d’idiomes, recollir els nens a l’escola o portar-los a activitats extraescolars. A www.depisoenpiso.com /families hi ha un formulari en què els interessats expliquen les seves necessitats i s’inicia així el procediment per trobar el llogater ideal. La família pot entrevistar-se amb tantes persones com vulgui i és qui decideix qui accepta i qui no. Víctor Domínguez destaca el col·lectiu de famílies monoparentals, sovint mancades d’ingressos i de temps, com a principals beneficiàries del servei. Segons assenyala l’empresa, es volen afrontar problemàtiques molt presents: la pujada dels preus de lloguer, que fa minvar el poder adquisitiu de les famílies, però també el fracàs escolar.

L’empresa és resident a El Viver de Salt i l’any passat va rebre el premi a la innovació social per Leroy Merlin. De Piso en Piso ha ajudat més de 60.000 persones a trobar companys de pis, el 70% de les quals a Catalunya. La gent gran que viu sola és un altre dels col·lectius amb què s’està treballant per estendre la filosofia de “convivència col·laborativa”. El llogater ofereix companyia i ajuda en qüestions domèstiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona