Economia

Carioca encadena quatre anys amb creixements al voltant del 15%

La firma de retoladors italiana va sortir d’un concurs de creditors amb un pla de redefinició que els ha fet incrementar les vendes L’empresa busca nova seu a l’Hospitalet

El grup només té una filial fora d’Itàlia, i és a l’Hospitalet

Carioca Iberia, la filial de la firma italiana de retoladors, preveu tancar l’any amb una facturació de 10 milions d’euros en el mercat espanyol, un 17% més que l’any passat i encadenar així quatre exercicis seguits incrementant les seves vendes per sobre dels dos dígits.

La firma, amb seu a Settimo Torinese (Itàlia), i filial a l’Hospital de Llobregat des del 1957, va tancar el 2018 amb 8,5 milions d’euros de facturació, que van suposar una millora del 13% respecte a l’exercici anterior.

En el global, la companyia es troba en un moment de color rosa, amb un creixement de la facturació per sobre del 15% des del 2016. De fet, en dos anys ha passat de facturar 22 milions d’euros a sumar-ne 26 el 2018. La cap de màrqueting del grup, Silvia Larrea, avança que preveuen arribar als 30 milions en només dos anys.

Els bons resultats són fruit d’un procés de redefinició de la firma i de la seva marca que es va iniciar el 2015, després de passar per un complex concurs de creditors.

La cap de màrqueting internacional explica: “Hem remodelat tots els productes, amb nou embalatge. Hem redefinit la nostra arquitectura de marca i l’esforç està tenint recompensa internacional.”

Per sortir de la crisi interna i de consum, la firma va fer una aposta per incorporar més innovació en la seva cartera de productes i, a més, va augmentar el departament de qualitat i de vendes. En aquest procés de transformació, Carioca va tancar la part productiva que tenia a l’Hospitalet de Llobregat i la va concentrar a Itàlia, i va acabar convertint la filial del Barcelonès en un centre exclusivament logístic des d’on distribueix a la resta de l’Estat espanyol i també a Portugal, la joia de la corona de l’empresa.

De fet, el mercat ibèric representa el 30% del total de les vendes del grup. Curiosament, facturen més a l’Estat espanyol que al país alpí on van néixer i té la seu la companyia. “Durant molts anys, Carioca ha estat la marca de referència dels retoladors en el mercat espanyol i, en canvi, a Itàlia des dels inicis ha tingut més competència”, considera Larrea.

Producció a Europa.

Ara com ara, la firma fabrica a Itàlia el 70% dels productes que té en cartera, i un fet que els distingeix de la competència és que també manufactura a la seu italiana els tints dels retoladors. “És un factor fonamental que ens permet tenir el control absolut de la qualitat del producte, a més de garantir la seguretat que es compleixen totes les exigències en temes d’al·lèrgies”, diu

Carioca es va fundar el 1954 a Settimo Torinese, on hi havia un hub industrial del sector de l’escriptura. Va ser de les primeres marques a desenvolupar retoladors i des de Torí es va començar a expandir a tot Europa. Dos anys després, va obrir la primera filial fora d’Itàlia, a l’Hospitalet de Llobregat, on encara està establerta. De fet, és l’única filial que té la companyia arreu del món tot i que ven a gairebé vuitanta països.

En els plans de Carioca Iberia hi ha canviar de seu tan aviat com trobin unes naus que els donin més agilitat per a la seva activitat logística. “Necessitem unes instal·lacions que donin resposta al nostre creixement i als canvis de distribució que reclama el mercat”, diu Larrea, que assegura que la nova ubicació estarà a prop d’on són ara.

A més, la firma acaba d’engegar una plataforma de venda en línia de productes amb menys rotació per al gran consumidor i en breu inaugurarà e-commerce per al sector papereria.

CARIOCA IBERIA

Facturació
8,5 M€
Treballadors
11
Any de fundació
1957
Carioca SPA va adquirir l’any 2016 Universal SPA després d’un concurs de creditors; ara està controlada per Zico Holding i dirigida per Enrico Toledo. En conjunt, l’empresa dona feina a 110 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona