Economia

Valls reivindica una Cambra “al servei de tothom” en el seu comiat

El president de la Cambra de Barcelona diu que deixa una institució més forta econòmicament i amb més prestigi

Miquel Valls ha expressat el seu desig que la Cambra de Barcelona segueixi sent una institució “al servei de tothom i mai d’interessos particulars”, en la roda de premsa de balanç dels seus disset anys de presidència. Valls ha destacat com a fites més importants, la incidència i l’aportació de la Cambra al debat econòmic del país, la capacitat de sobreposar-se a la desaparició del recurs cameral permanent el 2010 i l’impuls de la dona en el món econòmic en general i en els òrgans de govern de la institució, en particular.

En el seu comiat, ha dit que deixa una Cambra més forta econòmicament i amb més prestigi, en part perquè ha sabut defensar la seva independència respecte a les diferents administracions públiques.

Miquels Valls, que serà rellevat en el càrrec per Joan Canadell el dia 17 de juny, ha insistit en el fet que totes les conquestes assolides han estat gràcies a “la capacitat de cercar consensos amb tothom”. Ha posat l’exemple del Comitè de Rutes Aèries (CDRA), que amb el lideratge de la Cambra ha posat a treballar conjuntament la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i Aena, aconseguit una millora de la connectivitat internacional de l’aeroport del Prat.

Respecte a les eleccions a la Cambra de Barcelona i a la impugnació anunciada per part de candidatures perdedores, Miquel Valls ha defensat l’actuació de l’equip de govern de la Cambra, i s’ha mostrat especialment crític amb l’actitud d’algunes d’aquestes candidatures que “van boicotejar” l’aprovació d’uns pressupostos extraordinaris que havien de servir per millorar la comunicació dels comicis.

Preguntat pel moment més difícil que li ha tocat viure, Valls ha destacat sense dubtar el moment en què l’aleshores president del Consell Superior de les Cambres de Comerç, Javier Gómez Navarro, el va trucar per notificar-li la supressió del recurs cameral permanent, principal font de finançament de la institució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA