Economia

És Farina de Girona arriba a les grans superfícies

Els gironins en podran trobar paquets d’un quilo al supermercats en les pròximes setmanes

Amb aquest nou canal de consum es preveu que augmentaran les vendes i la producció

En les pròximes setmanes les grans superfícies tindran a les seves prestatgeries paquets de quilo d’És Farina de Girona. Fins ara, a aquesta marca només hi podien accedir els professionals flequers per elaborar el pa, que venen sota el segell artesanal de les comarques gironines. A partir d’ara, gràcies a la col·laboració de la farinera Fills Morató, el petit consumidor podrà accedir a paquets de quilo de la farina gironina. L’adjunt a la gerència de l’empresa, Martí Morató, assenyala que aquest fet “dona valor” a la marca, perquè ara es podrà tenir a casa aquell producte que fins avui només es tastava a través del pa, o de “la bona voluntat” del flequer que en venia a granel. “Ara en podrà comprar directament al seu supermercat”, concreta.

Morató també assenyala que el fet d’obrir el mercat a més compradors fa preveure un increment de la producció i les vendes, si bé reconeix que al principi pot ser “residual”. “Nosaltres preveiem que a l’inici el principal client continuarà sent el flequer, que ara també disposarà d’un nou format, el paquet de quilo”, rebla. Morató assenyala que la trajectòria d’És Farina de Girona des que es va crear la marca fa vuit anys és “positiva”, però considera que queda “a mig camí”. Per això, assenyala, han tirat endavant aquesta iniciativa, que permet satisfer un mercat que estava descobert. “Entenem que el consumidor final també té dret a tenir aquest producte a casa seva”, destaca Morató.L’adjunt a la gerència de l’empresa que passarà a fabricar la farina gironina assegura que aquesta notícia “ajuda a tothom”, ja que “fa més sostenible tota l’activitat”. “En sortim tots beneficiats, els agricultors, els productors i el consumidor final”, assenyala Morató, que explica que encara no tenen xifres exactes sobre quina producció de farina podran fer, ni tampoc quin creixement tindran pel que fa a demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona