La Borsa
Més valors
Economia

La Fageda redueix el sucre afegit als seus iogurts a partir d’aquest mes de juny

Per responsabilitat social, ha volgut seguir les recomanacions que fa en aquest sentit la Unió Europea

La modificació del sucre no afecta el paladar

La cooperativa La Fageda, de Santa Pau, ha reduït el sucre afegit (sacarosa) als seus iogurts. Des d’aquest mes de juny, els iogurts de nou gustos que hi ha al mercat ja no tenen tant de sucre afegit. La Fageda ha pres aquesta decisió per adaptar-se a les recomanacions dietètiques de la Unió Europea que van en aquesta línia.

El portaveu de la cooperativa, Albert Riera, ha explicat que no hi ha cap llei que reguli els percentatges de sucre dels productes destinats al consum humà, però La Fageda ha volgut assumir quota de responsabilitat social quant a l’objectiu d’aconseguir una societat més saludable. A més, hi ha afegit que la decisió respon també a les inquietuds que, en aquest sentit, els han fet arribar els consumidors.

La reducció de sucres afegits ha estat del 30% als iogurts de diferents gustos i del 19% als que es beuen. Cal tenir en compte que la lactosa de la llet ja comporta entre el 4% i el 6%. S’ha aplicat a les nou referències ensucrades natural, llimona, maduixa i plàtan.

Ell mateix ha remarcat que els consumidors notaran un gust una mica menys dolç, però els iogurts de La Fageda seran perfectament identificables al paladar per la utilització dels mateixos ingredients. I és que, abans de prendre la decisió de reduir sucres, la cooperativa ha fet moltes proves i degustacions, implicant-hi també els consumidors, abans d’aplicar aquest reducció de sucres afegits.

LES DADES

30
per cent.
És el percentatge de sucres reduït als iogurts que fabrica la cooperativa La Fageda
83
milions
d’unitats de iogurt i postres làctics ha venut la Fageda al mercat català, on té el 6,6% de quota de mercat.

La producció de làctics creix del 14%

La cooperativa La Fageda ha venut un total de 83 milions de vasos de iogurts i de postres làctics durant el 2018. Això representa 14% més de vendes respecte a l’any anterior. Té el 6,6% de la quota de mercat a Catalunya. La cooperativa té un total de 307 treballadors, 152 dels quals amb certificat de discapacitat. A la fàbrica de làctics, n’hi treballen 61, i a la granja, sis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TONI GARCIA
MEMBRE DE LA JUNTA D’APARTAMENTS TURÍSTICS ASSOCIACIÓ (ATA)

“Valorem el fet que Tossa ens hagi demanat ajuda”

GIRONA

Posar fi als locals buits, una de les noves fites per a la Cambra de Sant Feliu

SANT FELIU DE GUÍXOLS

L’Ajuntament completa les polítiques d’ocupació obrint Can Nyera d’Olot

Olot

Foment calcula en 10.000 milions la inversió pendent

Barcelona

La fira del bestiar de Sant Lluc d’Olot incorpora els productes elaborats

Olot

La multinacional xinesa Jade Bird tria Barcelona per la seva primera seu europea

Barcelona

Salaris i preus

Catedràtic d’estructura econòmica IQS School of Management / @sninobecerra

Transformant una organització en tres mesos

Catedràtic de la UPF i degà de la UPF Barcelona School of Management

Important i urgent, però no a baix cost…

Emprenedora