Economia

La Cambra encarregarà nous estudis

D’inversions estrangeres i dels costos del que l’Estat no inverteix

En publica un d’inèdit sobre la independència

El nou comitè executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona potenciarà el servei d’estudis de l’entitat amb la contractació de dos professionals més, i vol potenciar una activitat, retallada amb el descens dels ingressos camerals, però que gaudia de gran prestigi. En aquest sentit, és previst que a finals del mes de juliol presenti un treball sobre les inversions estrangeres reals a Catalunya, “perquè les que publica l’Estat espanyol no reflecteixen la realitat”, segons va assegurar ahir el president de l’entitat, Joan Canadell, a la sortida de la primera reunió de l’òrgan directiu cameral. Canadell va explicar, per exemple, que en l’informe del Ministeri d’Indústria l’any passat es comptabilitzava com a inversió a Madrid la compra d’Abertis per part d’Atlantia “quan en realitat és un canvi accionarial i no genera llocs de treball, que és el que a nosaltres ens interessa conèixer”, va dir.

A l’octubre, també es publicarà un informe sobre els costos i les oportunitats de les inversions que l’Estat espanyol no realitza a Catalunya (previstes en l’aplicació de l’addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia), el seu impacte en la societat i les empreses. En aquest sentit, la Cambra va fer públic ahir un estudi elaborat per la Cambra l’any 2012 que mai s’havia arribat a publicar sobre “Les conseqüències econòmiques d’un Estat propi a Catalunya”, que conclou que “el projecte d’una Catalunya amb estat propi dins de la Unió Europea implica riscos econòmics significatius a curt termini, però a més llarg termini pot representar una oportunitat per dur a terme unes polítiques públiques millor finançades i més ajustades als interessos específics de Catalunya”.

El comitè de la Cambra de Comerç també va acordar traslladar a la Generalitat una proposta alternativa a l’esborrany de la llei de cambres “perquè no ens convenç” i pateix d’un “excés de protagonisme”, va dir Canadell. Alhora va aprovar la creació de diferents comissions i grups de treball.

LA FRASE

Les dades d’inversió estrangera de l’Estat espanyol no responen a la realitat d’allò que està passant
Joan Canadell
President de la cambra de comerç de barcelona

“Hem estat més ben rebuts del que ens esperàvem”

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va fer balanç de les dues setmanes des que va prendre possessió del càrrec. “En 14 dies hem assistit a més de catorze actes, perquè n’hem fet més d’un al dia, i el que us puc dir és que hem rebut una resposta molt positiva allà on hem anat, més del que m’esperava”, va assegurar. “He trobat una àmplia disposició a col·laborar amb la nova Cambra, i no he rebut cap retret ni advertència”, va explicar Canadell, malgrat que alguns vaticinaven que el perfil independentista de la candidatura Eines de País no agradaria a tothom.

En relació amb el cercador d’empreses activat per l’ANC i que en cinc dies en funcionament ja havia rebut vora mig milió de visites, i a preguntes de la premsa, Canadell va explicar que “el problema són alguns titulars de premsa que l’han volgut vendre com un boicot”. “Jo ho veig en positiu, el qui ho veu en negatiu és que vol tergiversar la realitat perquè el que fa és fomentar les empreses catalanes arrelades al territori i sensibles al medi ambient o l’economia circular, entre altres valors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona