Economia

El grup König reconvertirà l’antic Odeon en restaurant

Tindrà una capacitat per a 400 persones i preveuen que es podrà obrir l’abril de l’any 2021

Recuperaran l’escenari, les llotges i una pintura

El grup gironí inicia un altre nou concepte: el Moods

No serà un König. Serà un cafè restaurant, amb una capacitat per a unes 400 persones i que es preveu que es podrà obrir entre els mesos de març i abril de l’any 2021.

El grup König ha decidit convertir l’antic Teatre Odeón, a la pujada Sant Domènec de Girona, que havien ocupat Cromats Ensesa i la recentment tancada fusteria Lladó (una porta més amunt de Le Bistrot), en un cafè restaurant que estarà obert des del matí fins a les dotze de la nit i on se serviran dinars i sopars. En aquests moments, el grup ja està tramitant el registre de marca i, segons va assegurar ahir el gerent de la cadena de restauració gironina, Marc Parals, “properament iniciarem els tràmits a l’Ajuntament de Girona per a la llicència d’obres”. Abans, però, els propietaris del local han de “consolidar l’edifici per rehabilitar la façana, i la teulada”.

El grup gironí König és conscient que l’antic Teatre Odeon és un espai únic per a la ciutat de Girona, i per això la seva idea és respectar, recuperar i rehabilitar les zones més destacades i úniques del que havia estat aquest entranyable teatre, com és el cas d’una antiga pintura d’un passeig marítim que hi ha al primer pis o alguns dels terres de fusta. Però també “intentarem recuperar l’escenari, els dos nivells de llotges, on també hi posarem taules i s’hi podrà pujar amb ascensor”, entre d’altres, va explicar Parals, que va comentar: “Intentarem fer una cosa autèntica i maca.” Aquest nou projecte podria donar feina a unes 50 persones.

Nou concepte, el Moods

Aquest no és l’únic nou projecte amb què està treballant el grup gironí. Els propietaris de König fa un any i mig que treballen en la posada en marxa d’un “concepte nou i diferent que es dirà Moods” i que “està pensat per créixer”.

Es tracta d’un nou tipus de cafè restaurant “molt més elaborat en conceptes de tapes i plats” que el König, i amb “molta varietat d’entrepans”. “Treballarem amb catorze pans diferents. Aquesta serà la gran diferència”, va assegurar el gerent de la cadena.

El primer cafè restaurant Moods estarà situat al carrer Nord de Girona (on hi havia hagut Can Codina). El restaurant ocuparà la planta baixa i el primer pis d’aquest edifici. “És un projecte que fa temps que estem treballant”, va dir.

Aquest nou espai tindrà una capacitat per a 250 persones. És previst que les obres puguin començar a finals d’estiu i que el nou local es pugui obrir el mes d’abril del 2020. Aquest primer Moods podria donar feina a unes 40 persones.

Segons Parals, els restaurants König estan funcionant molt bé, però volien “diversificar amb nous productes perquè tenim inquietuds”. “És per això que hem creat Moods”, va explicar el gerent del grup de restauració gironí.

LES FRASES

A l’antic Odeon hi ha dos nivells de llotges, on hi posarem taules per poder-hi menjar
MARC PARALS
GERENT DEL GRUP KÖNIG
A més de l’Odeon i el König, iniciem un nou concepte de restauració, el Moods, que està pensat per créixer
El primer Moods, s’obrirà al carrer Nord de Girona, on hi havia hagut Can Codina, amb tapes i plats més elaborats

Un nou König a Vic aquest any i el vinent, a Blanes

La cadena de restaurants König també creix. A finals del mes de setembre està previst obrir un nou establiment a Vic, i de cares a l’estiu de l’any vinent, n’obriran un altre a Blanes. Amb aquests dos nous establiments, seran dotze els restaurants de la cadena.

El nou local de Vic donarà feina a 35 persones. És un establiment de nova construcció d’uns 440 metres quadrats i terrassa, situat en una nau del polígon, molt a prop de Vic i amb una capacitat per a 250 persones.

El de Blanes, que ja està signat, és una nau de 670 metres quadrats i amb capacitat per a entre 300 i 350 persones. El grup també treballa per obrir un nou restaurant König a Granollers.

König és una empresa cent per cent gironina i familiar. Els creixements que té l’empresa són només amb locals propis i no a través d’adquisicions o franquícies.

Actualment König ja disposa de quatre establiments a Girona ciutat, un a Vilablareix, un a l’Espai Gironès a Salt, dos a Barcelona –a la rambla Catalunya i al Born–, un a Figueres, i el darrer que va obrir va ser a l’avinguda de S’Agaró, de Platja d’Aro, un local molt cèntric que antigament havia ocupat el Baviera.

La cadena de restaurants va inaugurar el seu primer establiment l’any 1973 a la Gran Via de Girona i va representar un nou estil de gastronomia a la ciutat. Des de llavors, la cadena no ha parat de créixer, fins i tot fora de les terres gironines. Actualment el grup de restauració gironí disposa d’una plantilla de prop de 400 persones.

La fusteria Lladó ha tancat després de 72 anys

Imma Bosch

La fusteria Lladó, de la pujada de Sant Domènec de Girona, va tancar divendres, després de 72 anys. Ocupava una part de l’antic Teatre Odeon, espai que havia compartit amb al taller de Joan Ensesa, Cromats Ensesa.

Ara a la fusteria hi treballava el fill del fundador, l’Armand Lladó, que es va incorporar al negoci familiar quan tenia 17 anys “perquè –explica– no vaig voler estudiar”, i fins avui. Però a la fusteria hi havia treballat el besavi, l’avi, el pare (que és qui la va obrir l’any 1947) i l’oncle de l’Armand. Als anys cinquanta els Lladó van instal·lar la primera màquina (una maquina universal) i com que no n’hi havia d’altres a Girona “al local hi venien practicament tots els fusters de la ciutat a treballar la fusta”.

A la fusteria s’hi ha fet de tot. Des de mobles “que no es podien ni es poden trobar a cap cadena”, a portes, marcs, finestres, balcons, reformes per a cases particulars, i fins i tot un retaule per a una església de Gàmbia. “Nosaltres treballàvem molt per al convent de les Monges Josefines. Elles tenien una casa a Gàmbia, i per això ens van encarregar un retaule en relleu on hi havia la sagrada família amb sant Josep amb una caixa d’eines, la mare de Déu i el nen Jesús que remenava les eines”, recorda Armand Lladó. Des de la fusteria també es va fer una custòdia feta amb fusta que “a dins hi anava la peça que aguanta la sagrada forma de la santa missa”. “La va fer el meu germà per al convent de les Clarisses de Vilobí d’Onyar i un altra per al convent que aquestes religioses tenen a Ciutadella”, comenta Lladó, que assegura: “Ens van dir que érem uns artistes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA