La Borsa
Més valors
Economia

Luz Martín Manjón

Responsable de producte digital de BBVA

“Creem experiències basades en les necessitats dels clients”

‘Programa tu cuenta’ és el nou servei digital que BBVA ofereix als seus clients a través de l’app. Permet personalitzar i accionar sis regles per automatitzar tasques de la gestió de les seves finances personals

Què és ‘Programa tu cuenta’ i quins avantatges aporta al client?

És una nova funcionalitat dins de l’app que ajuda els clients a gestionar el seu dia a dia, automatitzant certes accions mitjançant regles senzilles. Tenim ja interioritzades moltes automatitzacions que ens faciliten la vida. Amb els nostres comptes podem fer el mateix. Amb les regles que hem posat hem intentat cobrir dues grans necessitats que ens han traslladat els propis clients: gestionar fàcilment els saldos dels comptes per evitar ensurts i haver de passar diners d’uns comptes a altres, i accionar l’estalvi de manera fàcil i sense esforç.

Per què aquestes regles i no altres?

Hem començat per regles que ja eren conegudes pels clients, les de gestió de saldos ja s’utilitzaven en oficines i tenien bona acceptació, i les d’estalvi són formes senzilles i habituals d’estalvi que d’alguna manera hem digitalitzat. La regla de “saldo mínim” permet al client fixar una quantitat mínima de saldo que vol tenir en el seu compte, de manera que quan el saldo baixi d’aquesta quantitat, el que falti es traspassa des d’un segon compte. A aquesta se suma la regla de “saldo màxim”: amb ella el client pot marcar una quantitat màxima de saldo que vol tenir al seu compte, i quan es sobrepassi aquesta quantitat els diners sobrants es traspassen a un segon compte.

També hi ha regles d’estalvi?

Sí, hi ha un tipus de clients als quals els agrada “preestalviar” i apartar una certa quantitat segons vagin cobrant. Per a ells posem a la seva disposició la regla de l’“estalvi de nòmina”. No obstant això, hi ha clients que prefereixen tenir tots els seus diners disponibles per a les despeses i, a final de mes, guardar el que resta. Per a ells tenim la regla d’“estalvi final de mes”. Per als que prefereixen estalviar controlant les seves despeses tenim la regla d’“estalvi de pressupostos”, mitjançant la qual els diners que no s’hagin gastat d’un pressupost en una categoria de despesa es passa a un altre compte d’estalvi. I finalment, per als que prefereixen guardar “els canvis”, tenim la regla de l’“arrodoniment de targeta”, que permet establir un arrodoniment en les compres amb targeta de dèbit i guardar en un altre compte els cèntims que sobren.

Han fet proves amb clients?

Sí. Hem realitzat test amb clients abans d’obrir l’eina. El feedback sempre ha estat molt bo, de fet ens demanen més regles i ens aporten idees. Fins ara tenim un total de 14.500 regles actives. Del total, 4.500 són d’arrodoniment i 3.300 d’estalvi de nòmina, i 1.500, d’estalvi a final de mes.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La plantilla de Ryanair a Girona no accepta la nova reducció de jornada durant la temporada d’estiu

Girona

El ministeri de Treball anuncia que abordarà la problemàtica dels ‘falsos autònoms’

Madrid

bnc10 arriba als 25.000 clients

Barcelona

Les patronals apel·len a Chacón per les cambres

barcelona

La cura dels fills amplia encara més la bretxa salarial

barcelona

L’exportació bat rècords per novè any consecutiu

barcelona

Ryanair torna a amenaçar els treballadors de Girona amb més retallades

GIRONA
economia

BBVA llança una nova app per ajudar en la compra del cotxe

Xifres de rècord de les exportacions gironines

Xifres de rècord de les exportacions gironines

Girona