Economia

Economia

Preocupació d’alta volada

Uns 30 tripulants de cabina protesten pel tancament de la base de Ryanair a l’aeroport de Girona

Els usuaris destaquen la comoditat de volar des d’aquesta terminal

Reivindicació a l’exterior de la terminal i pràcticament normalitat total de portes endins. Ahir a Vilobí d’Onyar, una trentena de tripulants de cabina de Ryanair es van aplegar al davant de l’aeroport de Girona-Costa Brava, coincidint amb el primer dia de protestes contra la intenció de la companyia irlandesa de tancar aquesta base, així com les de Tenerife, Lanzarote i Gran Canària. “512 acomiadaments. 512 famílies destrossades. Gràcies, Ryanair! Stop tancament”, “Lluito pels meus drets”, “Tarifes baixes de Ryanair altament injustes”, “No show”, “Ryanair cal que canviï”... Eren diverses les frases sobreimpreses en les pancartes que mostraven els auxiliars de vol que van assistir a la concentració, en la qual també van participar membres dels sindicats USOC i Sitcpla. Aquesta acció va ser observada per molts passatgers que arribaven o sortien de l’aeroport, i fins i tot n’hi va haver que es van acostar als treballadors per interessar-se per la seva situació i per conèixer millor quins eren els motius de les seves denúncies.

A Girona, la vaga de tripulants de cabina no va causar afectació als viatgers, ja que els serveis mínims en aquesta terminal eren ahir del 100%. L’únic handicap és que alguns trajectes van sortir amb retard, tot i que el motiu de certes demores no es va atribuir a la vaga. Javier Olea, de Mataró, estava amb la seva germana, que havia d’agafar un vol a Düsseldorf a les 11.35 h, si bé a les pantalles s’informava que s’havia ajornat a les 13.30 h. La seva mare, Isabel Martínez, afegia, tot i així, que els resultava millor venir a l’aeroport de Girona que al de Barcelona: “Més d’una vegada ens hem quedat 40 minuts aturats al nus de la Trinitat anant cap al Prat. En canvi, des de Mataró fins a Vilobí agafem carreteres amb menys trànsit.” Com aquesta família, l’Ana María també mostrava preocupació pel possible tancament de la base de Ryanair a Girona a partir del 8 de gener del 2020. En el seu cas resideix a Barcelona i se sol desplaçar a Vilobí per agafar un vol rumb a Pescara, on, un cop allà, té uns 50 minuts per carretera fins a casa. “Aquest vol és molt còmode perquè és l’únic que va a la meva regió. En canvi, si aterro a Roma, tinc després tres hores en bus o en cotxe fins que arribo a la destinació.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA