Economia

Canadell, president del Consell de Cambres

Vol donar prioritat a la llei cameral

Chacón fa una crida al “diàleg” i el “consens” per al redactat de la norma

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va ser elegit ahir nou president del Consell General de Cambres de Catalunya, ja que la seva candidatura va rebre el suport majoritari del ple que es va celebrar en un solemne acte a la Llotja de Mar, seu històrica de la institució barcelonina. Com a vicepresident del Consell va ser triat Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona.

Canadell, que relleva en el càrrec l’històric Miquel Valls, va aprofitar la compareixença per expressar la seva voluntat de suport a totes i cadascuna de les tretze cambres catalanes perquè aquestes ajudin a impulsar el país: “Junts som molt més forts i hem d’anar plegats per desenvolupar el màxim potencial de l’economia i empresa catalanes”, va subratllar.

Com a primer objectiu a curt termini, el líder cameral va assenyalar la redacció d’una nova llei de cambres per donar més presència i representativitat a aquestes institucions. “Volem una llei que permeti que les cambres puguin tornar a exercir la seva funció de suport a l’empresariat i de lideratge en la construcció d’un model econòmic amb futur”, va indicar.

En aquest sentit, Canadell va declarar el seu compromís perquè la nova llei deixi de banda la idea suggerida per algunes veus de constituir una Cambra de Catalunya, i faci constar que “l’òrgan de govern del Consell estigui format per tots els presidents de les cambres” per fer “fort” el concepte de Consell de Cambres.

Al seu torn, la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va recordar que, “malgrat la diversitat d’idees i posicions, tots podem estar d’acord en la necessitat de situar les cambres al servei de la defensa de l’economia productiva” i va instar a mantenir “consens i diàleg” com a elements necessaris per abordar el repte de la nova legislació.

Amb la constitució del ple i el nomenament del nou comitè executiu del Consell, es completa el procés electoral de renovació dels òrgans de govern del conjunt de les cambres de Catalunya.

La sessió constitutiva del nou ple va ser presidida per Marta Felip, secretària general de la conselleria d’Empresa i Coneixement, i titular de l’òrgan tutelar, i Eduard Borràs, secretari del Consell de Cambres. En el nou consell executiu hi haurà Ramon Alberich, president de la Cambra de Sabadell, com a tresorer; i també Pol Fages, president de la Cambra de Palamós; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i Jaume Saltó, president de la Cambra de Lleida, com a vocals, tots ells elegits per majoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona