Economia

Mor Miquel Valls, president de la Cambra durant 17 anys

La plana major de l’economia catalana plora la pèrdua sobtada de l’empresari, de qui valora la seva contribució al país

Valls va deixar la presidència de la Cambra al juny, així com la del Consell

Miquel Valls i Maseda, qui va ser president de la Cambra de Comerç de Barcelona en els darrers 17 anys, va morir ahir als 75 anys a la clínica Teknon de Barcelona, on estava ingressat per una malaltia detectada recentment. Llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona, màster en gestió gerencial per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA) i diplomat en direcció d’empreses per l’Institut d’Estudis Superiors d’Empresa (IESE), Valls va estar al capdavant de l’entitat cameral entre els anys 2002 i 2019. Al juny va ser rellevat, després d’unes eleccions, per Joan Canadell i la candidatura Eines de País, que era, de fet, la que més lluny se situava de l’ideari polític de Valls.

Amb una llarga trajectòria empresarial en el sector metal·lúrgic, va entrar a formar part del ple de la Cambra l’any 1996, i el 1998, al comitè executiu de l’ens com a coordinador de les delegacions. Va ser també president del Consell General de Cambres de Catalunya durant els anys que va ser president, així com vicepresident del Consell Superior de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació d’Espanya, que posteriorment va passar a denominar-se Cambra d’Espanya.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va traslladar el condol als familiars de Valls, de qui va destacar “la llarga trajectòria al servei del país” i de qui va dir que era “una figura que ha tirat endavant l’economia del país”.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, també va voler reconèixer la figura de l’empresari, de qui va assegurar: “Tot i que no coincidíem en tot, sempre vam poder expressar-nos amb molta claredat i sinceritat.” Chacón va valorar la seva “implicació i defensa” en favor de les cambres.

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, va destacar: “Estimava la Cambra i l’entorn empresarial del país i, a la seva manera, va lluitar sempre per tirar endavant de la millor manera possible l’economia i el teixit empresarial.” Els sindicats també van valorar el “tarannà i l’esperit conciliador” de Miquel Valls –en paraules de Javier Pacheco (CCOO)– i la capacitat de “diàleg i entesa” –en paraules de Josep Maria Álvarez (UGT)–. Altres entitats patronals, com Foment del Treball, van destacar que Valls va presidir l’entitat “sempre amb una actitud dialogant i de conciliació i amb veu moderada en defensa dels interessos de l’activitat econòmica a Barcelona i a Catalunya”. El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, va recordar que “ha estat una persona rellevant en la història, la transformació i el desenvolupament d’aquesta institució durant els últims 17 anys” i va lloar “la seva tasca al capdavant de la Cambra de Comerç de Barcelona i la seva dedicació al desenvolupament econòmic i social de Catalunya”. Josep González, president de Pimec, en va alabar “la prudència” i “la bona i reeixida gestió”.

Diverses associacions i entitats econòmiques van lamentar ahir la seva mort sobtada. Miquel Valls era actualment president de la mútua laboral MC Mutual, entitat que va expressar el seu pesar, dolor al qual es va afegir Ibermutua, que el va qualificar de “referent de l’empresa catalana”. El consorci de promoció Barcelona Turisme va recordar que Valls “sempre” va remar “a favor” de l’entitat “des d’una visió oberta i dialogant”, i la plataforma Pla Estratègic Metropolità de Barcelona va qualificar Valls de “persona clau en el diàleg i el consens a la ciutat”.

Entre altres responsabilitats, Miquel Valls va ser membre del comitè espanyol de la Cambra de Comerç Internacional, membre del comitè executiu de la Fira de Barcelona i president de la Comissió Econòmica. Des del 2001, era membre de la Comissió Permanent i actualment n’exercia la presidència.

El govern li va concedir la Creu de Sant Jordi l’11 d’abril del 2017.

LES FRASES

Va contribuir a tirar endavant l’economia i cal destacar la seva llarga trajectòria al servei del país
v
Quim Torra
President de la generalitat de catalunya
Valls estimava la Cambra i l’entorn empresarial del país. Va lluitar per tirar endavant economia i empresa
Joan Canadell
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA
Tot i que no coincidíem en tot, sempre vam poder expressar-nos amb molta sinceritat
Àngels Chacón
Consellera d’empresa i Coneixement


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona