Economia

Catalunya reclama revisar les tarifes d’Aena per ajudar el sector turístic arran dels casos de Thomas Cook i Ryanair

El Ministeri de Turisme xifra en 53.000 el nombre de persones afectades a l’Estat per la fallida de l’operadora britànica

El Govern ha plantejat aquest dimarts la necessitat de revisar el marc tarifari d’Aena per fer més competitius els aeroports catalans i ajudar el sector turístic en plena crisi per la fallida de Thomas Cook.

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha participat en una trobada a Madrid amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, i consellers de Turisme d’altres comunitats, per analitzar l’impacte a l’Estat de la fallida del grup britànic.

Tot i que durant la trobada no s’ha volgut entrar en discussions detallades sobre una rebaixa de tarifes d’AENA, que agrupacions d’hotelers espanyoles també plantegen, el Govern insisteix que la mesura seria positiva no només pel cas de Thomas Cook, sinó també arran de la decisió de Ryanair amb Girona.

Durant la reunió s’ha quantificat el nombre de turistes que han resultat afectats per la fallida durant la seva estada a l’Estat. Si ahir el govern del Regne Unit els xifrava en 30.000, avui la ministra i els consellers han elevat la xifra a 53.000, dels quals 5.000 són a Catalunya.

Maroto també ha explicat les reunions que s’han mantingut fins ara per fer front a la crisi, que inclouen la companyia afectada i l’ambaixada del Regne Unit, així com representacions diplomàtiques d’altres països on hi ha també delegacions de Thomas Cook. En aquest sentit, la ministra en funcions ha anunciat que l’executiu estatal demanarà a Londres que ampliï el pla de contingència per retornar als seus llocs d’origen els 53.000 turistes afectats.

Durant la trobada Bono també ha posat sobre la taula de la ministra el presumible impacte econòmic que la fallida de Thomas Cook pot tenir al sector turístic català, que ahir ja es xifrava en entre vuit i deu milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA