Economia

Els hotelers volen lleis més dures contra la reincidència

La Federació d’Hostaleria de les comarques gironines alerta de la sensació d’inseguretat

Durant el Dia Mundial del Turisme també reclamen que es prioritzi el baixador del TAV

Un any més, i ja en són setze, el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, va aprofitar la presència de representants polítics en la celebració del Dia Mundial del Turisme al seu castell de Biart, a Masarac, per posar sobre la taula les principals reivindicacions del sector turístic gironí. Un enduriment del Codi Penal pel que fa als delictes relacionats amb la seguretat que eviti la reincidència de robatoris, la necessitat urgent del baixador del tren d’alta velocitat (TAV) a l’aeroport de Girona o el control d’activitats il·legals van ser les principals demandes que Escudero va fer als assistents a la celebració. “El baixador ha de ser una realitat”, va dir Escudero després de recordar que, amb l’anunci de Ryanair de treure la base de l’aeroport de Girona, s’havia de “buscar alternatives per portar els turistes”. Pel president d’aquesta associació, que aplega onze associacions comarcals i locals de la demarcació de Girona amb més de 1.550 empreses federades, l’anunci de Ryanair i la fallida de Thomas Cook han provocat dos “sacsejades” importants per al sector i que ara cal fer-hi front amb alternatives. Així, la col·laboració publicoprivada és fonamental en aquest sentit, però també que les administracions, tant en un àmbit local “cuidant la imatge del municipi” i controlant “les activitats il·legals”, com estatal, demanant a l’Estat espanyol “que prioritzi el baixador”, però també, “la modificació del Codi Penal” per “continuar sent un país segur”. Escudero no va acabar sense renyar els governants que “no han estat capaços de posar-se d’acord” per governar i mantenir una situació “d’inoperativitat”.

A banda del parlament d’Escudero, el president de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu Girona, Miquel Noguer, va destacar que aquesta temporada d’estiu havien crescut les pernoctacions de turistes a la demarcació i que la despesa havia estat un 3% superior a la de l’any anterior. Noguer, però, sí que va reconèixer que el nombre de passatgers a l’aeroport havia caigut un 5,8% els nou primer mesos de l’any.

Durant la festa del Dia Mundial del Turisme es va tenir un reconeixement especial per a Lluís Fernández i Soler, president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà i secretari i vicepresident de la Federació d’Hostaleria, que va morir el juliol passat. Com a homenatge, la federació va entregar una placa commemorativa als fills de Fernández.

LA FRASE

Ens preocupa la mala imatge i la sensació d’inseguretat. És necessari un canvi en el Codi Penal
Antoni Escudero
president de la federació d’hostaleria

LA XIFRA

1.550
empreses
federades formen part de la federació, que inclou hotels, càmpings, restaurants, bars, hostals, etc.

LA DATA

1977
Any
en què es va constituir la federació, que representa el sector turístic i de l’hostaleria de la demarcació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA