Economia

Thomas Cook i la tecnologia centren el fòrum de turisme

Lloret de Mar reuneix experts de diferents àmbits que tracten sobre el salt tecnològic en el sector turístic

Afirmen que models turístics explotats fins ara, com Thomas Cook, han quedat obsolets

La fallida de l’operador britànic Thomas Cook com a exemple de la necessitat d’adaptar-se a la tecnologia del turisme va centrar ahir el fòrum BTM de Lloret de Mar, en què van participar experts en àmbits com el de la gastronomia o la seguretat. Organitzat per la Fundació Climent Guitart, l’Agencia Efe i l’Agència Catalana de Turisme, ahir va tenir lloc la segona edició d’una cita que assessora sobre el salt tecnològic en el sector turístic.

Així, per exemple, els assistents van conèixer novetats com les experiències amb ulleres de realitat virtual que permeten mostrar llocs i establiments a clients interessats a conèixer-los en persona, presentats pels responsables de la firma 360Totalweb. La tecnologia 4D va ser mostrada pel fundador de The Earthnauts, Rick Alfaro, i la realitat immersiva, pel director de serveis al client de Visyon, que va explicar que es tracta de novetats que decantaran la decisió del client en el moment d’escollir un viatge.

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, i el delegat general de Catalunya de l’Agencia Efe, Leandro Lamor, van introduir la jornada i van destacar que els models turístics explotats fins ara han quedat obsolets amb aquest exemple de Thomas Cook.

El BTM ha tractat diferents àmbits del turisme, com la gastronomia, per a la qual cosa ha comptat amb una taula en la qual s’han assegut cuiners com Carme Ruscalleda i Carles Gaig, el cocteler Javier de las Muelas, el mestre pastisser Christian Escribà i el propietari de Ca l’Isidre, Isidre Gironès. Ruscalleda, en la seva anàlisi del salt tecnològic i tot allò que comporta, va subratllar que “cal reinventar el restaurant”, i De las Muelas va augurar que molts d’aquests establiments “desapareixeran”.

Una altra de les taules destacades va ser la de seguretat, amb presència de Policia Local i Mossos d’Esquadra, aquests últims amb un expert en la lluita antiterrorista, qui, sense revelar la seva identitat per motius de protecció, va llançar un missatge positiu en subratllar que aprecien un menor risc d’atemptat gihadista a Catalunya.

El socioecòleg Ramon Folch va protagonitzar una ponència en què va deixat clar que el turisme s’enfronta amb un “canvi sistèmic”, i dos responsables de dades i anàlisi de Vueling Airlines van explicar el programa d’innovació de la seva companyia i eines amb les quals treballen, com ara robots de conversa o algoritmes predictius. D’altra banda, la cofundadora de Fibracat Meritxell Bautista va qualificar la tecnologia 5G com “un tren que tothom ha d’aprofitar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona