La Borsa
Més valors
Economia

Thomas Cook i la tecnologia centren el fòrum de turisme

Lloret de Mar reuneix experts de diferents àmbits que tracten sobre el salt tecnològic en el sector turístic

Afirmen que models turístics explotats fins ara, com Thomas Cook, han quedat obsolets

La fallida de l’operador britànic Thomas Cook com a exemple de la necessitat d’adaptar-se a la tecnologia del turisme va centrar ahir el fòrum BTM de Lloret de Mar, en què van participar experts en àmbits com el de la gastronomia o la seguretat. Organitzat per la Fundació Climent Guitart, l’Agencia Efe i l’Agència Catalana de Turisme, ahir va tenir lloc la segona edició d’una cita que assessora sobre el salt tecnològic en el sector turístic.

Així, per exemple, els assistents van conèixer novetats com les experiències amb ulleres de realitat virtual que permeten mostrar llocs i establiments a clients interessats a conèixer-los en persona, presentats pels responsables de la firma 360Totalweb. La tecnologia 4D va ser mostrada pel fundador de The Earthnauts, Rick Alfaro, i la realitat immersiva, pel director de serveis al client de Visyon, que va explicar que es tracta de novetats que decantaran la decisió del client en el moment d’escollir un viatge.

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, i el delegat general de Catalunya de l’Agencia Efe, Leandro Lamor, van introduir la jornada i van destacar que els models turístics explotats fins ara han quedat obsolets amb aquest exemple de Thomas Cook.

El BTM ha tractat diferents àmbits del turisme, com la gastronomia, per a la qual cosa ha comptat amb una taula en la qual s’han assegut cuiners com Carme Ruscalleda i Carles Gaig, el cocteler Javier de las Muelas, el mestre pastisser Christian Escribà i el propietari de Ca l’Isidre, Isidre Gironès. Ruscalleda, en la seva anàlisi del salt tecnològic i tot allò que comporta, va subratllar que “cal reinventar el restaurant”, i De las Muelas va augurar que molts d’aquests establiments “desapareixeran”.

Una altra de les taules destacades va ser la de seguretat, amb presència de Policia Local i Mossos d’Esquadra, aquests últims amb un expert en la lluita antiterrorista, qui, sense revelar la seva identitat per motius de protecció, va llançar un missatge positiu en subratllar que aprecien un menor risc d’atemptat gihadista a Catalunya.

El socioecòleg Ramon Folch va protagonitzar una ponència en què va deixat clar que el turisme s’enfronta amb un “canvi sistèmic”, i dos responsables de dades i anàlisi de Vueling Airlines van explicar el programa d’innovació de la seva companyia i eines amb les quals treballen, com ara robots de conversa o algoritmes predictius. D’altra banda, la cofundadora de Fibracat Meritxell Bautista va qualificar la tecnologia 5G com “un tren que tothom ha d’aprofitar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Audiència Nacional jutjarà al març la demanda dels sindicats contra l’ERO de Ryanair

Madrid

CCOO convocarà vaga a la petroquímica de Tarragona a principis de febrer

tarragona

L’Espai Gironès pretén créixer ara que fa 15 anys

SALT

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua a l’agost

la bisbal d’empordà
Rècord històric de certificats d’exportació

Rècord històric de certificats d’exportació

GIRONA

El PSC vol transparència a les empreses municipals

girona
Ençà, el nou vi  del celler Empordàlia
Pau

Ençà, el nou vi del celler Empordàlia

Les vendes de motos van créixer del 7% a Catalunya

Barcelona

CaixaBank negocia un pla de prejubilacions voluntàries per uns 370 treballadors

Barcelona