Economia

CaixaBank no descarta fusions a l’Estat però no les veu a Europa

Gual defensa que les qüestions reguladores les impedeixen

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va assegurar ahir que, de moment, no hi haurà fusions bancàries paneuropees –com desitjaria Brussel·les– per raons “reguladores”, però sí que podria haver-n’hi alguna més a l’Estat espanyol. “És possible” que hi hagi més fusions o adquisicions a l’Estat, malgrat la gran concentració que ja ha tingut lloc, perquè aquestes operacions poden ser una via perquè les entitats que ho necessitin millorin la seva rendibilitat, va explicar Gual en una trobada financera organitzada per KPMG i Expansión que recollia l’agència Efe. Gual va defensar que “és cert que amb les fusions es pot guanyar en economies d’escala i estalviar costos, entre altres avantatges, però també et distreus molt, en haver d’incorporar equips provinents d’altres cultures.

Els tancaments de sucursals permeten adequar la xarxa a les necessitats de la banca actual, cada vegada més digital i als gustos i desitjos dels seus clients, va explicar, i va recordar que continuen tirant endavant el seu pla de disposar el 2020 de 600 oficines Store (més grans, amb horari més ampli i enfocades a l’assessorament i l’atenció personalitzada al client). Gual va renovar el compromís de l’entitat amb la inclusió financera, malgrat aquests tancaments de sucursals, i va assegurar que continuarà sent present als pobles de més de 10.000 habitants i al 94% dels de més de 5.000 habitants, i també “a tots els pobles que ho necessitin”.

Així mateix, va lamentar que en els tests d’estrès que es fan cada any a la banca es comparin els nivells de capital de màxima qualitat CET1 de cada entitat, ja que, segons el seu parer, s’hauria de comparar el nivell de capital de cadascuna amb el que els exigeixen les autoritats de supervisió a títol individual. Tant CaixaBank com la banca espanyola estan en la mitjana europea en termes de solvència, però la pressió impedeix, va defensar, a algunes entitats acumular capital.

El president de CaixaBank va criticar que les autoritats hagin mantingut el cost del capital en els mateixos nivells que abans de la crisi, malgrat que la banca ha aconseguit elevar molt els seus nivells de capitalització els últims anys i el risc del sector ha millorat, per la qual cosa va demanar “estabilitat reguladora” en aquest aspecte. Sobre els baixos tipus d’interès i l’efecte que tenen en el negoci, va assegurar que l’entitat ja ha treballat abans amb tipus baixos i ha pogut mantenir la rendibilitat per damunt del cost del capital, ja que tenen els mecanismes necessaris per aconseguir-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona