Economia

“Ja no és només un tema econòmic, sinó de repressió”

La Cambra de Barcelona respectarà la resposta a la sentència

115 entitats llegeixen un manifest de rebuig

Els agents socials van manifestar ahir les respectives valoracions sobre la sentència, amb matisos que anaven des de l’acatament tàcit fins a la resposta combativa. Des de la Cambra de Barcelona, el seu president, Joan Canadell, qualificava la jornada de “dia trist” per la confirmació que les sentències no van ser absolutòries, i es mostrava obert a “acceptar i respectar la necessària resposta contundent” que decideixi la societat catalana. Després de remarcar que, en el marc de les relacions amb l’Estat: “Ja no tan sols tenim un problema econòmic, sinó també de repressió.” Canadell, que també presideix el Consell de Cambres de Catalunya, assumia, com aquesta institució subratllava en un comunicat, que accions com ara la paralització d’infraestructures o l’aturada de país prevista per divendres afectaran l’economia, i que, per tant, el consell no s’hi sumarà, però va recordar que “més afectació té el dèficit fiscal d’un 8%, que equival a 19.000 milions” anuals i que ja acumula “l’escandalosa xifra” de 400.000 milions.

Finalment, el màxim representant de la Cambra barcelonina va indicar que aprofitarà la via de consultes telemàtiques per esbrinar quina mena de rèplica a la sentència considera oportú donar el món empresarial, tot i que no hi haurà resultats abans d’unes quantes setmanes.

Altres organitzacions empresarials, com ara Pimec o Foment, ja havien difós sengles comunicats al llarg de la setmana passada, tot i que Pimec en va afegir un de breu en què alertava que la condemna “no ajudarà a resoldre el conflicte, ans al contrari”, i on instaven les institucions i els partits polítics a actuar “amb més perspectiva i grandesa”. Des del Cercle d’Economia es va fer pública una nota en que manifestava el seu “respecte” cap a la decisió de la justícia, però sense abstreure’s “de la càrrega emocional i el sofriment que comporta la privació de llibertat per a les persones jutjades i les seves famílies”; per aquest motiu, “tot i l’hora greu i trista”, el Cercle apel·lava a treballar en “projectes col·lectius i cohesionadors”.

D’altra banda, 115 organitzacions entre entitats socials, culturals, esportives, sindicats, empresarials i veïnals –entre les quals hi havia CCOO, la UGT, USOC, la Intersindical-CSC, Cecot, UP, FemCAT, Fapac, la Unió de Federacions Esportives o Òmnium– van llegir ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona un manifest de rebuig a la sentència dels presos polítics i que podrien estar preparant una mobilització “de caràcter transversal” pel dissabte dia 26 a Barcelona. Tot i això, la Intersindical-CSC i la IAC han organitzat una aturada de país per aquest divendres, i dijous mantindran una última reunió amb els sindicats majoritaris i les patronals per intentar que s’hi adhereixin, segons va explicar ahir Carles Sastre, secretari general de la Intersindical.

El manifest del centenar d’entitats considera que la sentència “no resol el conflicte polític” i denuncia “la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades”, a banda de “les conseqüències greus que té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política”.

LA FRASE

Són a la presó per haver intentat complir el mandat del poble, que diu prou a un dèficit fiscal
Joan Canadell
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA