Economia

Fins a 381 expositors seran a la 58a edició de la Fira de Mostres de Girona

Hi ha programades més d’un centenar d’activitats i xerrades, entre les quals les del cardiòleg Ramon Brugada i l’influenciador Àlex López López

La 58a edició de la Fira de Mostres de Girona obrirà les seves portes el dia de Sant Narcís amb un total de 381 expositors confirmats, que ocuparan el recinte firal, de 45.000 metres quadrats. Durant sis dies, fins al 3 de novembre, s’estima que aproximadament 80.000 persones visitaran el que es considera “l’esdeveniment més important de les comarques gironines de l’any”, segons va recordar el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, en la presentació de la nova edició. En el mateix acte, interpel·lat sobre l’impacte a l’economia dels darrers aldarulls i les darreres mobilitzacions a la ciutat, Fàbrega va considerar que aquests no han tingut un impacte “gaire gran” en l’economia.

Segons la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, la fira continua sent “una plataforma per mostrar-se” on es troben tant empreses i públic com empreses entre empreses. La fira multisectorial, “de les poques que queden”, va recordar Cunyat, disposa enguany d’un pressupost de 520.000 euros.

A més dels expositors, la fira cada any aposta més per oferir “més contingut intangible”, va dir Cunyat, i, en aquest sentit, va avançar que hi ha previstes un centenar d’activitats, tant adreçades al públic general, com tastos o tallers, com continguts més intel·lectuals adreçats a les mateixes empreses. Per tirar això endavant, hi haurà instal·lats dos espais: l’escenari gastronòmic i el Saló de l’Emprenedoria.

Dos escenaris

En el primer cas, se situarà l’escenari al pis superior del Palau de Fires amb el patrocini del segell de qualitat Girona Excel·lent. Aquí es duran a terme demostracions, concursos i tastos en directe amb productes de proximitat o el nou concurs del Pa de la Tramuntana amb l’associació Flequers Artesans de les Comarques Gironines i el tercer campionat de tiratge de cervesa de Girona, organitzat per La Brava.

D’altra banda, a la planta baixa es muntarà el Saló de l’Emprenedoria, que arriba a la novena edició i que està organitzat per l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG). Aquí es preveu la ponència d’Àlex López López, professor de social selling -que es refereix a com treure rendiment a través de les xarxes socials amb el que es coneix com a venda social- i que des de fa més de deu anys gestiona dues comunitats a Linkedin.

També l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) presentarà cinc conferències amb algunes de les seves investigacions mèdiques.

LA FRASE

És un dels millor aparadors anuals del sector econòmic de les comarques gironines
Coralí Cunyat
directora de fira de girona

LA XIFRA

80.000
visitants
s’esperen a la Fira de Girona, la mateixa xifra que es va aplegar durant l’any passat.

LA DATA

29.10.2019
Dia
que començarà la fira, a les deu del matí. Romandrà oberta fins al dia 3 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona