Economia

Mostres per a tothom

Els escolars omplen els passadissos del tercer dia de la Fira de Mostres, que continua amb una àmplia programació d’activitats diverses

S’hi celebra la VII edició del Networking d’Ocupació

La Fira de Mostres enceta avui el seu quart dia amb una agenda atapeïda d’activitats paral·leles a les propostes dels diferents estands presents. Mentre que avui s’espera un públic més familiar, aquests darrers dos dies el recinte firal ha tingut sobretot les visites d’escolars gironins que han gaudit dels obsequis dels diferents expositors, però també de tallers divulgatius com els organitzats per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi), organisme que també ha organitzat diverses conferències sobre recerca biomèdica, entre les quals la prevista per demà a la tarda del cardiòleg Ramon Brugada sobre l’ús del desfibril·lador extern automàtic, entre d’altres. De fet, al mateix estand de l’Idibgi, on doctors realitzen tallers divulgatius als nens, els visitants també poden aprendre com funcionen aquests aparells. A banda del caràcter més divulgatiu, la fira també és un trampolí professional, com ho demostrava ahir la setena edició del Networking Professional d’Ocupació, organitzat pel Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona i en el qual es posa en contacte empreses de diferents sectors i professionals del sector comercial que busquen noves oportunitats laborals. Es tracta, per exemple, d’empreses europees que volen entrar en el mercat català i busquen agents comercials, o pimes que volen anar a Europa, segons explicava ahir Micaela Santamaria, del Consell General de Cambres.

Però la Fira de Mostres també són els 381 estands preparats per acollir els 80.000 visitants que solen passar durant aquests dies pel recinte, cadascun oferint el seu producte i amb l’objectiu de fer negoci. Així, per exemple, hi ha l’estand de promoció turística d’Albi –ciutat d’Occitània agermanada amb Girona–, o del mateix Circ de Nadal, que ofereix promoció per a les seves entrades, entre molts altres estands.

La fira multisectorial també disposa d’un important espai dedicat a la gastronomia, on empreses de diferents indrets aprofiten per presentar els seus nous productes. Aquest és el cas, per exemple, de la pastisseria Castelló, que mostra el seu nou xuixo fet amb torró de Xixona, o el cas d’Aneto, l’empresa d’Artés que es dedica al caldo i que, per primer any s’ha instal·lat a la Fira de Mostres. De fet, la col·laboració amb el col·lectiu de les Cuineres de Sils fa que aquest sigui un dels estands amb més èxit de públic, ja que obsequien tots els visitants amb una tassa del seu nou producte: l’escudella, acompanyada de pilota i galets servits pel col·lectiu de Sils. El dia de Sant Narcís, per exemple, van arribar a servir fins a 300 degustacions. I també en aquest apartat, però pel que fa a begudes, dimecres a la tarda es va celebrar la tercera edició del campionat de tiratge de cervesa organitzat per la Brava. El jurat, entre els quals hi havia els xefs Iolanda Bustos i Xavi Morón, va considerar guanyadora Andrea Segado, que treballa en un restaurant a s’Agaró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA