La Borsa
Més valors
Economia

Endesa va retallar un 85% el benefici net

La causa és el tancament de les seves centrals de carbó de la Corunya i Almeria

Endesa ha registrat de gener a setembre un benefici net de 176 milions d’euros, la qual cosa representa una retallada del 85% amb relació als 1.193 milions que va aconseguir en el mateix període d’un any abans, segons la informació remesa per la companyia a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) ahir al matí. La companyia ho justifica per un deteriorament comptable en el valor de les seves centrals de carbó per valor de 1.398 milions d’euros.

A finals del mes de setembre passat, la companyia energètica va decidir apressar el tancament de les centrals de carbó que tenia a la Corunya i Almeria. De tota manera, Endesa considera molt positius els resultats dels tres trimestres i recorda que l’Ebitda o benefici brut d’explotació va augmentar un 4% “gràcies a la bona evolució del negoci liberalitzat, a l’estabilitat del negoci regulat i a l’èxit en l’esforç de contenció dels costos fixos” i es va situar en els 2.898 milions d’euros. A més, l’estratègia de la companyia en el mercat liberalitzat li ha permès incrementar el benefici brut d’aquest negoci en un 18% fins a situar-lo en els 1.160 milions d’euros.

El marge brut del negoci liberalitzat va augmentar un 9% fins als 2.043 milions d’euros i l’Ebitda del negoci regulat va caure un 4% fins als 1.738 milions d’euros.

El flux de caixa derivat de les seves operacions o cash-flow operatiu va arribar fins als 1.810 milions d’euros fins al setembre, un 59% més elevat que en el mateix període del 2018, gràcies sobretot a l’increment del benefici brut i a la millora del capital circulant, que va augmentar en 526 milions d’euros. El deute financer net va augmentar, però, en 1.455 milions d’euros amb relació al registrat el 31 de desembre del 2018.

Les inversions brutes es van situar en els 1.502 milions d’euros, amb un creixement del 73% gràcies a l’esforç que fa l’energètica en el desenvolupament de nova potència eòlica i fotovoltaica, així com en matèria de transformació digital.

Pel que fa als resultats operatius, del gener al setembre la demanda peninsular d’energia elèctrica va caure un 2% a l’Estat espanyol, xifra que arriba fins al 3% si es corregeixen els efectes de laborabilitat (dies laborables i festius) i temperatura.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Tradicions
Els àpats Nadal a casa

Peix i pinya a dojo

Barcelona
Fiscalitat
Precaucions d’última hora

Fem una bona renda

barcelona

Inserció laboral als barris de Figueres

FiGUERES

La joieria Roosik & Co rep el guardó Jorgc Comerç

girona
economia

Centenars de persones a Rubí donen suport a Continental

Guardó a la trajectòria de Domènec Espadalé

Girona
Gastronomia

La nova collita d’oli arriba a Girona

Els vins de la DO Empordà es potencien pensant en els països nòrdics

Figueres

Galetes Trias introduirà noves receptes i potenciarà els productes ecològics

santa coloma de farners