Compromís proposa un pla d'ocupació per als Ports i l'Alt Maestrat

Insta al Consell a manprendre de manera urgent el desenvolupament d'aquestes comarques després de l'ERO de Marie Claire

El grup parlamentari Compromís ha presentat hui en les Corts una proposició no de llei per reclamar mesures concretes de desenvolupament per a les comarques dels Ports i l'Alt Maestrat, on l'ERO aplicat en Marie Claire ha suposat un fort colp per tractar-se de l'única gran empresa capaç de generar ocupació estable en la zona.

En la proposició, Compromís insta el Consell a desenvolupar i aplicar, de manera urgent, un pla d'ocupació local en aquestes comarques. També exigeix el desenvolupament del polígon industrial de Vilafranca i la creació de sòl industrial en altres punts, aplicant els incentius possibles per afavorir la implantació de noves empreses en la zona. A més, demana al Consell que estudie possibles fórmules per rellançar l'activitat tèxtil a l'interior de la demarcació de Castelló, i s'evite que aquesta empresa presente algun nou ERO.

Finalment, insta el Consell a presentar un pla de xoc contra el despoblament dels Ports i Alt Maestrat, «complint totes les actuacions pendents», com són la millora de la xarxa viària, les dotacions sanitàries i educatives pendents, o la promesa d'una residència de majors, activitats que, segons Compromís, generarien nous llocs de treball.

En la proposició, Compromís també recrimina al Consell l'oblit històric de les comarques d'interior, fet que n'ha afavorit el despoblament. Així mateix, li retrau la desatenció i la falta d'adopció de polítiques actives que capgiren la situació, fet que disminueix les possibilitats de reviscolament d'aquestes zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona