Economia

L’expresident del BBVA, sense mesures cautelars després de declarar per Villarejo

Francisco González assegura que ha contestat a totes les preguntes “amb total transparència i claredat”

L’expresident del BBVA Francisco González ha declarat aquest dilluns com investigat en l’Audiència Nacional per l’escàndol dels treballs d’espionatge que va encarregar l’entitat bancària a l’excomissari José Villarejo sense que la Fiscalia hagi demanat mesures cautelars per a ell.

Després de dues hores i mitja de compareixença davant el jutge i els fiscals del cas Villarejo, l’exbanquer ha fet una breu declaració als mitjans i, encara que no ha donat detalls de l’interrogatori per trobar-se la causa sota secret, ha assegurat que ha contestat a totes les preguntes “amb total transparència i claredat”. “Sí que puc dir-los —ha destacat— que una vegada que acabi aquesta recerca, quedarà molt clar, repeteixo, molt clar, que el grup BBVA i els seus directius han treballat sempre de manera íntegra i exemplar, ho vull dir així de clar, sense perjudici, com és lògic, que hi hagués alguna conducta individual de caràcter irregular que jo en aquest moment desconec”.

En aquest sentit ha recordat que, després de tenir coneixement el maig de 2018 que “el grup Cenyt (propietat de Villarejo) havia prestat alguns serveis al grup BBVA”, van decidir obrir una investigació per a “determinar l’abast dels treballs” i que llavors ell ja va manifestar explícitament el seu interès a declarar.

A diferència d’altres responsables del banc, González ha estat dels pocs que ha optat per no acollir-se al seu dret a no declarar amb l’argument que aquesta peça roman secreta, circumstància que va portar a la major part de la desena de càrrecs i excàrrecs de l’entitat imputats, a rebutjar prestar declaració a l’espera que la recerca deixi d’estar reservada.

L’únic que es va decidir a parlar va ser Antonio Béjar, expresident de Districte Castellana Nord (Operació Chamartín) —societat participada pel BBVA—, va ser destituït a la fi de juliol arran de la seva imputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona