Economia

Chacón afirma que Nissan “no descarta” portar la fabricació d’un nou model a Catalunya

La consellera d’Empresa creu que no cal “patir” per la planta catalana

Assegura que “no hi ha cap motiu” per viatjar a Alemanya perquè Seat “no està pensant marxar”

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha afirmat aquest dimecres que la multinacional japonesa Nissan “no descarta” portar la fabricació d’un nou model a Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha apuntat que la conclusió del viatge al Japó que va fer la setmana passada és que “no s’ha de patir”.

Chacón ha explicat que el futur de la planta de Nissan a Catalunya “va vinculat” al que tingui el grup a nivell global i, en aquest sentit, ha admès que “és obvi” que la multinacional “està patint” la transformació del sector.

En aquest context, ha revelat que en la reunió que va mantenir amb directius de Nissan al Japó va preguntar si s’havia de patir per la planta catalana i ha assegurat que els van dir que no. “D’entrada no hem de patir”, ha resumit.

La titular d’Empresa ha indicat que la inversió en una nova planta de pintura n’és un exemple. A més, ha dit que “n’ha de venir algun model més” perquè la planta “no està als màxims de producció” i pot assumir-ne un de nou.

La titular d’Empresa ha explicat que la multinacional decidirà a principis del 2020 la distribució de noves produccions. És en aquest context que ha assegurat que es mantindrà la fabricació de la furgoneta elèctrica eNV-200 “i no descarta que n’hi hagi d’altres”.

Chacón també ha comentat que en el viatge al Japó han captat noves inversions, tot i que no les ha concretat.

Seat “no està pensant marxar”

En contraposició a la situació de la multinacional japonesa, Chacón ha defensat que no hi ha motius per viatjar a Alemanya per reunir-se amb directius de Volkswagen i Seat.

Ho ha dit després que el comitè d’empresa posés sobre la taula del vicepresident del govern, Pere Aragonès, la possibilitat de fer aquest viatge i fonts de vicepresidència asseguressin que s’estava estudiant la proposta. “No cal anar-hi perquè no hem detectat cap senyal d’alarma”, ha insistit. Segons ella, Seat “no està pensant marxar” de Catalunya.

Ha admès que amb les declaracions dels darrers dies del president de Seat, Luca de Meo, sobre l’afectació de les protestes a la imatge de Catalunya expressen “una mena d’estat d’ànim sobre que això pot afectar” però ha remarcat el compromís de l’empresa amb Catalunya.

En aquest sentit, ha reconegut que “és obvi i evident” que les protestes “alteren la logística i el funcionament del dia a dia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA