Economia

La tecnologia centrarà la cita econòmica de s’Agaró

Innovació, talent i energia protagonitzaran els debats de les jornades, aquest any sense la Cambra de Barcelona com a organitzadora

La ministra Calviño i Josep Borrell han excusat la seva presència

L’epígraf Cap on va el món: Economia - tecnologia - energia encapçalarà enguany les jornades econòmiques que cada novembre se celebren a s’Agaró, al Baix Empordà, amb la presència de figures destacades de la política i del món econòmic. L’edició d’aquest any, que es desenvoluparà divendres i dissabte, rep el suport de la Fundació Internacional Olof Palme i la Cambra de Comerç d’Espanya, i, a diferència d’anys anteriors, no tindrà la presència com a coorganitzadora de la Cambra de Comerç de Barcelona. Fa pocs dies que aquesta va anunciar la intenció de desvincular-se de la trobada, dins de la nova estratègia de replantejar bona part de les seves activitats i coincidint amb el recanvi a la presidència i al ple, liderat per Joan Canadell, un relleu que també implica la suspensió dels Dinars Cambra. Amb tot, la institució barcelonina sí que tindrà presència en les jornades, ja que en una de les taules rodones hi participarà la vicepresidenta de la Cambra, Mònica Roca.

Les sessions s’estrenaran amb un debat moderat pel president de CaixaBank, Jordi Gual, amb aportacions de l’economista Alfred Pastor; el conseller executiu del BBVA, José Manuel González-Páramo; la sotsgovernadora del Banc d’Espanya, Margarita Delgado, i el president de l’Airef, José Luis Escrivá. A continuació es farà la sessió inaugural, en la qual intervindran, entre altres, la presidenta de la Fundació Olof Palme, Anna Batlletbò; la secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas-Guix, i el president de la Cambra de Comerç d’Espanya, Josep Lluís Bonet, abans d’un sopar debat amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto.

L’endemà, sengles taules rodones dedicades a la innovació i a l’energia aplegaran personalitats com Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Rafael Mateo, conseller delegat a Acciona; Ángeles Delgado, presidenta de Fujitsu, i María Fernández, vicepresidenta de la CNMC. Finalment, Ana de la Cueva, secretària d’estat d’Economia i Suport a l’Empresa, hi anirà en substitució de la ministra Nadia Calviño, que ha excusat la seva presència, i farà la clausura de les jornades, que culminaran en un dinar amb la mateixa secretària d’estat i altres personalitats. Tampoc hi serà, tot i estar anunciat, Josep Borrell, alt representant de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA