Economia

La meitat dels turistes visiten Barcelona més cops

Segons un estudi de l’Observatori del Turisme a Barcelona

Els americans hi tornen en el 5,6% de les ocasions

El 47,4% dels visitants de la destinació de Barcelona (que inclou la ciutat i la regió) hi tornen més d’una vegada, una xifra que és del 46,8% dels casos entre aquells que només visiten la ciutat, segons un informe amb dades del 2018 elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona (OTB) sobre la repetibilitat dels visitants. En el cas dels visitants de la regió de Barcelona, el percentatge puja fins al 48,6% de repetidors. El del 2018 és el primer exercici en què es quantifica aquest tipus de turista també a la regió de Barcelona i no només l’urbs.

L’estudi arriba a la conclusió que el 29,4% dels repetidors que rep el conjunt de la destinació de Barcelona (ciutat i regió) venen per raons professionals, i s’eleva al 31,4% a la regió.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, en què sí que hi ha estadística anterior, la dada més alta de repetició es va registrar l’any 2006, quan va arribar al 61,6% dels turistes, i la més baixa, el 2012, amb el 40,6%, però en els últims tres anys la repetició s’ha mantingut estable.

La principal diferència entre destinació (el conjunt de ciutat i comarques) i Barcelona (només la ciutat) és que la despesa total de l’estada per persona i dia, sense comptar allotjament ni transport d’arribada, es manté constant a la destinació. En canvi, en el cas de la ciutat aquesta xifra augmenta a mesura que augmenta també el nombre de visites, i arriba fins a 89,29 euros en la cinquena ocasió que el turista s’allotja a Barcelona en comparació amb els 77,89 euros de la primera. La partida de despesa més important es fa en gastronomia, independentment del nombre de visites, i va augmentant a mesura que es repeteix, en detriment de l’oci, la cultura i l’entreteniment.

La despesa en els àpats per persona i dia a Barcelona puja dels 33,35 euros en la primera visita als 43,09 euros del cinquè viatge a la ciutat.

LA XIFRA

20,7%
de turistes repetidors
dormen en cases particulars d’amics o familiars i només el 7,7%, el primer cop.

Millor hotel i habitatge d’ús turístic

La meitat dels turistes que visiten la ciutat de Barcelona per primer cop (50%) o són repetidors (49,3%) s’allotgen en hotels de la ciutat o pisos turístics (21,9% dels que ho fan per primer cop i 17% dels repetidors); però quan repeteixen opten per anar a dormir en cases particulars, ja siguin d’amics o familiars (20,7% dels casos). El 25% dels turistes repetidors són espanyols però hi ha un 11,3% de britànics, un 5,6% de nord-americans i un 9,7% d’alemanys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA