Economia

Descompte de la millora macro

El que és veritablement important és escollir bé a l’hora de comprar, triant el que vagi millor

Els PMI Manufacturers (Manufacturing Purchasing Managers Index) o Índex de Gestors de Compra del sector de fabricació són un indicador econòmic que avalua les condicions de negoci en el sector de la fabricació. Aquesta setmana han confirmat una gradual millora en les principals economies mundials, amb l’excepció dels Estats Units, el Canadà, Mèxic i el Regne Unit. Així, un 61,3% dels països (d’un total de 31, que abasten un 95% del PIB mundial) han mostrat avenços, oferint el millor registre des del desembre del 2017.

La millora és bona notícia, ja que tot i que l’actual recuperació està sent més modesta en no estar liderada pels americans –que segueixen mostrant debilitat en l’índex de comanda per la caiguda de la demanda domèstica manufacturera–, sí que ha estat suficient perquè el PMI manufacturer global se situï lleugerament per sobre de 50, tot tornant així als nivells de l’abril del 2019.

El nostre índex d’indicadors avançats d’activitat a la Xina continua recuperant-se des dels mínims de mitjans de l’any 2018. Tot i que els indicadors avançats monetaris no acaben d’enlairar-se, resultaran impulsats mitjançant una política monetària més acomodatícia durant el 2020. Això és clau per a Alemanya, atès que una millora del PMI manufacturer xinès propicia una estabilització en les comandes de béns de capital des de fora de la zona euro (enfront de la contracció del -1,5% en el tercer trimestre del 2019). Això, juntament amb la millora de la resta d’indicadors avançats del país germànic, apuntaria a un creixement, encara que sigui modest, de la producció industrial, així com de les comandes i inversió en béns de capital a partir ja del 2020. Tot això segueix sent favorable per als actius de risc com ara la borsa, però malgrat que la millora macro continuï, cal destacar que una part important ja està recollit en els preus després dels rebots, deixant potencials positius però inferiors al +10% al desembre del 2020 a l’Euro Stoxx 50 o l’Ibex 35. Amb tot, com moltes vegades diem, la clau no és “encertar” si la borsa pujarà o no. O almenys no només això. El que és veritablement important és escollir bé a l’hora de comprar, seleccionant allò que ho hagi de fer millor que la resta i que asseguri rendibilitats superiors a les que esperem de mitjana per a les borses.

En aquest sentit, tant l’evolució del PMI manufacturer com de la rendibilitat del deute alemany –que podria acostar-se al -0,1% a curt termini– afavoreixen una millor evolució de fins al +5% dels cíclics davant dels defensius de l’Euro Stoxx a curt. En concret, en aquells cíclics que encara acumulen un fort càstig del 2019. Com ara actuacions (Volkswagen, Daimler), recursos bàsics (Acerinox, Arcelor) i/o financers (bancs i assegurances), o en valors afectats per la guerra comercial, com Airbus o ACS. Després d’aquest rebot i per al 2020, seguim apostant per l’equilibri entre defensius i growth (Iberdrola, Cellnex, Ferrovial...) davant de cíclics / value. On sí que veiem un millor comportament mantingut el 2020 és en les companyies de petita capitalització (o small, com se solen anomenar en l’argot financer) davant de grans amb opcions com Dominion, Almirall, Sacyr o Logista, entre altres.

Nicolás Fernández Picón és director d’anàlisi, renda variable i crèdit del Grup Banc Sabadell



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA