Economia

El Parc Científic de la UdG, a punt per a la darrera subhasta

Amb la subhasta de les últimes tres unitats productives es tancarà el pla de liquidació del parc que es va iniciar el 2017

A l’anterior fase, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) es va quedar el 65% de l’edifici que ocupa

La lletrada del jutjat mercantil número 1 de Girona ha acordat la subhasta de les tres darreres unitats productives del Parc Científic i Tecnològic (PCiTde la Universitat de Girona per un valor total d’11 milions d’euros.

La subhasta forma part del pla de liquidació de la Fundació Privada del PCiT, aprovat per aquest mateix jutjat el juliol del 2017. La nova subhasta afectarà, doncs, tres unitats: la primera integrada per l’edifici denominat Centa, per un valor de 488.450 euros; la unitat en la qual s’integra l’edifici Jaume Casademont, per 3.461.051 euros, i, finalment, l’edifici denominat Centre d’Empreses, per 7.097.538 euros. A la subhasta, que es farà el dia 12 de febrer a les dotze del migdia, a la seu de l’òrgan judicial, només podran participar-hi els que hagin presentat l’oferta que reuneixi les condicions establertes per l’administració concursal.

La subhasta anterior

L’octubre passat, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) va aconseguir en subhasta un 65% de l’edifici que ocupa en règim de lloguer, l’H2O, al Parc Científic i Tecnològic (PCiT). L’ICRA havia presentat una oferta d’1,5 milions d’euros. La segona unitat productiva que també es portava a subhasta, l’edifici Narcís Monturiol, amb un preu de sortida de 3,5 milions d’euros, va quedar deserta. Aquestes dues unitats productives eren les primeres de les cinc que es preveien subhastar en la tercera fase del pla de liquidació.

El rector de la UdG, Quim Salvi, va valorar en aquell moment com a positiva l’adjudicació. En primer lloc, per les bones relacions entre l’ICRA i la UdG i, en segon lloc, perquè s’iniciava el camí de reversió del PCiT, i per la importància que té aquest fet per a la Universitat, especialment pel valor del patrimoni i, també, pel treball que s’hi porta a terme. El procés de subhasta va arribar després de la valoració, ja definitiva, feta pel jutjat, que el concurs de creditors ho va ser per causa fortuïta. “Això comporta el reconeixement que la gestió del parc es va fer amb professionalitat, i eximeix de responsabilitats personals totes les persones que han estat implicades en la seva gestió”, es remarcava en el comunicat.

Actualment, el Parc Científic, on treballen unes 1.700 persones, disposa de sis edificis que presenten ocupacions quasi completes, amb 36 grups i unitats de recerca (incloent-hi l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, el centre tecnològic Eurecat, cinc grups Tecnio de la UdG, els serveis tècnics de recerca de la UdG, i altres grups de recerca), i més de 130 empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona