Economia

Santa Perpètua du el nou centre d’Amazon al jutjat

La instal·lació va entrar en funcionament l’1 d’octubre i és en un polígon de Barberà, a tocar de la B-140

L’Ajuntament considera que no s’ha tingut en compte que la carretera ja està col·lapsada

El col·lapse de la carretera B-140, la que uneix Sabadell amb Mollet del Vallès passant per Santa Perpètua de Mogoda, no és nou. De fet, ha estat denunciat per les entitats veïnals, econòmiques i socials del Vallès almenys en els darrers 15 anys. Però la situació, al parer d’aquestes entitats i de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, ha empitjorat des que l’1 d’octubre Amazon va posar en marxa un nou centre logístic, de distribució, al polígon de Can Rabella, al terme municipal de Barberà del Vallès i al peu d’aquesta carretera. Aquest polígon només té entrada per la carretera B-140, on el mateix gegant logístic ha finançat una nova rotonda, o pel polígon de Can Roqueta, a Sabadell, al qual cada dia accedeixen uns 5.000 treballadors.

L’obertura del centre, el setè de la multinacional a Catalunya, de 28.000 m² i que ha de donar feina a 230 persones quan estigui a ple funcionament d’aquí a tres anys, és, però, a hores d’ara en mans d’un jutjat contenciós de Barcelona. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda l’ha denunciat en considerar que en la tramitació urbanística s’han comès irregularitats, ja que no s’hauria fet l’estudi de mobilitat generada, l’estudi d’avaluació ambiental i que manquen altres estudis preceptius segons la llei d’urbanisme.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, l’ecosocialista Isabel Garcia, ha explicat: “Veient la manca de resposta a les peticions d’informació, i vist que les afectacions sobre la mobilitat dels nostres veïns i empreses són molt greus, hem decidit presentar el recurs.” De fet, entitats veïnals de Santa Perpètua, Polinyà i Sabadell també havien expressat queixes per l’obertura del centre logístic. Garcia, però, ha volgut aclarir: “Nosaltres aplaudim que una gran empresa com Amazon es vulgui instal·lar al nostre territori i doni feina, però amb totes les condicions.” L’Ajuntament de Barberà va aprovar la llicència d’obres per adequar una nau ja construïda el 12 de juliol i la demanada del de Santa Perpètua és al jutjat des del 30 del mateix mes.

El govern hi treballa

L’origen del problema és una carretera que ha quedat col·lapsada. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han explicat a aquest diari que en els pròxims dies hi ha la voluntat de citar els ajuntaments implicats per plantejar diverses possibilitats de millora però han deixat clar que, en tot cas, les obres es farien “per fases”. De fet, Territori, segons ha pogut saber aquest diari, ja havia fet arribar propostes que depenien d’una semaforització de la carretera entre Sabadell i Santa Perpètua, fet que s’ha descartat, ja que la millora en temps de trajecte era menor.

LA FRASE

No s’ha previst què passarà a la carretera B-140, ja col·lapsada, ni com es connecta amb l’AP-7
Isabel Garcia
Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda

LA DATA

01.10.19
És la data
en què va entrar en funcionament el nou centre d’Amazon a Barberà del Vallès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona