Economia

Canadell: “Som en la quarta revolució industrial”

El president de la Cambra de Barcelona assegura que Catalunya viu la revolució industrial en forma de lideratge

Diu que l’empresari ha de caminar cap a un model més adaptat al segle XXI

“Som en la quarta revolució industrial i Catalunya viu la revolució industrial en forma de lideratge.” El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va fer aquestes declaracions ahir en el decurs d’una conferència davant d’empresaris gironins a la Cambra de Comerç de Girona. La conferència tractava del model econòmic de país que projecta aquest organisme de cara al 2030.

Per Canadell, durant 700 anys els empresaris han suportat un sistema polític “que no ens ha ajuda gens i que fins i tot ens posa traves, bombardeja o destrueix les indústries, però tornem a aixecar el cap i tornem a ser líders”. “La situació que tenim ara no és puntual, fa set segles que dura, d’una manera o altra. I això s’ha de canviar i el món empresarial s’ha d’involucrar de veritat perquè els polítics no sabem ben bé què faran”, va dir. Va afirmar també que “el potencial econòmic que tenim és inimaginable”. “Si (els empresaris) som capaços de fer el que fem i liderar exportacions imagineu que tinguéssim un estat a favor... El dia que això passi ens adonarem de la tragèdia de no haver-ho fet abans (independitzar-se)”, va dir el president de la Cambra de Barcelona, que va puntualitzar que, “tant si som independents com si no ho som, l’empresari ha de caminar cap a un model més adaptat al segle XXI”.

En el decurs de la conferència, Canadell va posar diferents exemples dels dos models entre l’Estat Espanyol i Catalunya. Catalunya té un PIB industrial del 19% quan el d’Espanya no arriba al 15%; un atur de l’11% quan a l’Estat espanyol és del 15%. Té un pes del sector públic del 13% i ells del 17% i Catalunya exporta un 25% del que exporta tot l’Estat.

Per Canadell, Catalunya haurà d’abordat quinze eixos per ser un referent econòmic, entre els quals hi ha la internacionalització, les infraestructures descentralitzades, la formació com a clau de futur, la simplificació administrativa efectiva, la proximitat de les cambres o l’economia digital.

Mobile World Congress

El president de la cambra va voler respondre ahir a la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre el Mobile World Congress (MWC). Va dir que la capital espanyola té “tot el poder i tot l’Estat al darrere” a l’hora d’atreure esdeveniments internacionals. Tot i això, va lamentar, Madrid “no és capaç” d’atraure’ls i ara “intenta prendre” aquests congressos a “altres territoris com ara Catalunya”.

El president de la Cambra de Barcelona va avançar que, ara per ara, Barcelona “és la millor opció per celebrar-hi el MWC i per això no cal “patir” perquè el congrés canviï a Madrid a partir del 2023 quan s’acaba el conveni que hi ha signat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona