Economia

La fira de rebaixes de Banyoles s’amplia amb mitja jornada més

La vint-i-tresena edició de Firestoc, que s’obre divendres a la tarda, tindrà 44 estands d’una trentena de comerços locals i de la resta de la demarcació

La fira de rebaixes que organitza l’Ajuntament de Banyoles, Firestoc, arriba aquest cap de setmana a l’edició número 23. Com en les anteriors, tindrà d’escenari el pavelló de la Draga, però, en lloc d’estar oberta només dissabte i diumenge, aquest cop la fira començarà a les cinc de la tarda de divendres. L’ampliació de l’horari d’obertura –van explicar ahir la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, i la presidenta de l’Associació Banyoles, Comerç i Turisme, Dolors Busquets– ja fa anys que es veia com una possibilitat, atès que els estands sempre estan enllestits el divendres a la tarda o al vespre i es considerava que valia la pena aprofitar-ho. L’any passat –va dir Busquets– van decidir fer el pas, proposant-ho formalment a l’Ajuntament, que ho va veure bé. El fet que Firestoc estigui més hores oberta no comportarà un augment del que paguen els comerciants, va assenyalar la representant del consistori.

A la fira s’hi presentaran una trentena d’establiments (majoritàriament de Banyoles, però també de la resta de la demarcació) que ocuparan 44 estands. Seran llocs de venda de roba, calçat, complements, roba per a la llar, alimentació i esport. L’entrada és gratuïta. Entre els clients se sortejaran tres premis de 300, 200 i 100 euros en vals de compra a qualsevol dels establiments de Banyoles, Comerç i Turisme.

La clientela

A partir de les butlletes que els clients van omplir per aspirar als premis, els organitzadors saben que l’any passat hi va haver 1.785 compradors. El nombre més elevat va ser de gent amb domicili a Banyoles mateix o la resta del Pla de l’Estany. De la resta de comarques, les que més compradors van aportar van ser el Gironès, l’Alt Empordà i la Garrotxa, tot i que hi va haver gent de la resta de la demarcació i també d’altres punts de Catalunya.

LA DATA

24-1-2020
és el dia
d’obertura del Firestoc d’aquest any, que tancarà diumenge al vespre.

Reactivar el comerç del centre

La setmana passada representants de l’Ajuntament i de l’Associació Banyoles, Comerç i Turisme es van reunir amb la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, i el director d’Empresa i Coneixement a Girona, Josep Polanco, per definir estratègies que reactivin el petit comerç. Una de les propostes que es van plantejar va ser la creació d’una taula de treball per aprofundir en aquest repte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona