Economia

L’oficina de consum atén 931 consultes en un any

S’han tramitat 414 reclamacions a través del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

L’oficina de consum de l’Alt Empordà ha atès 931 consultes i ha rebut 414 reclamacions, amb les corresponents mediacions. L’organisme dependent del Consell Comarcal també ha tramitat 47 denúncies per possible infracció administrativa i 23 queixes adreçades a empreses. L’Oficina de consum realitza tasques d’informació i d’assessorament a les persones consumidores i usuàries de la comarca a través de les seves dependències situades al tercer pis de la seu del Consell Comarcal, al carrer Nou de Figueres. També tramita totes les reclamacions presentades i es duen a terme les mediacions derivades d’aquestes.Pel que fa a la procedència de les persones que han adreçat les consultes, quasi la meitat (46,43%) procedeixen de Figueres. De Roses, n’arriben el 9,61%, i de Castelló d’Empúries, el 4,66%.

Durant el 2019 es va experimentar un descens de consultes, Era l’any 2018 que se’n van atendre 1.245 i al’any 2017 que se’n van tramitar 1.269. Per altra banda, però augmenten les reclamacions (340 el 2018 i 365 el 2017).Les problemàtiques més recurrents no han canviat respecte a l’any anterior. El sector amb més queixes, que representa el 28,50% de les reclamacions tramitades, és el de la telefonia. En aquest bloc s’inclouen tant els problemes derivats de la compra d’aparells de telefonia, com els de la prestació del servei contractat per part de les operadores. Es continuen detectant temes com ara el fet que l’operadora pretén cobrar una penalització per baixa anticipada sense que les persones usuàries hagin signat un contracte amb clàusula de permanència, l’aplicació de tarifes no contractades i la mala aplicació dels descomptes oferts a la facturació o la facturació per serveis no prestats una vegada les persones usuàries han fet la portabilitat.

El segon lloc l’ocupa el sector dels subministraments bàsics. S’hi inclouen els conflictes amb el subministrament elèctric, de gas i d’aigua i amb els serveis de manteniment i la seva contractació amb un total de 22,46% de les reclamacions. Els temes més habituals són problemes amb la facturació, factures molt elevades a conseqüència d’expedients de regulació per avaries o per frau de comptadors o bé per manca de lectures del comptador. També s’hi inclouen les contractacions a domicili i canvis de companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona