Economia

GM Food dobla la mercaderia i arriba a les 330.000 caixes diàries

La plataforma logística de Vilamalla reforça la plantilla i demana als ciutadans que comprin “amb responsabilitat” perquè l’abastament està “garantit”

L’increment de la compra de menjar i productes de primera necessitat pel coronavirus i la declaració de l’estat de l’alarma han fet doblar la quantitat de mercaderia que GM Food distribueix des de la plataforma logística de Vilamalla a botigues i supermercats de les comarques gironines, l’àrea de Barcelona, les Illes Balears i Andorra. El director de les plataformes logístiques, Adrià Jiménez, ha explicat a l’ACN que un dia normal del mes de març surten d’aquí unes 150.000 caixes i abans-d’ahir, per exemple, en van ser 330.000. Això es tradueix en un increment de camions de sortida, de 120 a uns 200. Jiménez assegura que l’abastament està “garantit”. El magatzem està al 75% i augmenta també l’arribada de productes: de 1.500 a uns 2.700 palets diaris.

General Market Food Iberica té sis plataformes logístiques al territori espanyol des d’on subministra menjar i productes de primera necessitat a botigues, supermercats i establiments d’arreu de l’Estat. La de Vilamalla té una superfície d’uns 50.000 metres quadrats.

“Tot el dispositiu és normal”, subratlla el director de plataformes logístiques. Per assumir aquest repunt de feina han reforçat la plantilla. Si a Vilamalla és de 210 treballadors, actualment hi treballen unes 250 persones. Adrià Jiménez remarca que cal donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania perquè l’abastiment està garantit i, per això, demana que facin “compres responsables” per evitar el malbaratament d’aliments. “Excepte algun retard puntual amb algun proveïdor, tenim de tot i tot el personal està col·laborant per donar servei a les botigues i als clients”, ha destacat. De fet, també hi ha hagut un increment en l’entrada de productes i la plataforma està al 75% d’ocupació actualment.

Segons ha exposat Jiménez, un dia de març normal haurien arribat a la plataforma de Vilamalla uns 1.500 palets (que són unes 120.000 caixes) i actualment descarreguen entre 2.500 i 2.700 palets (aproximadament 180.000 caixes). “Tenim tots els productes que necessitem per a la compra diària, potser hi ha hagut escassetat puntual d’algun producte, però es reposa d’un dia per l’altre, el temps que triguem a posar al dia els nostres clients”, ha assenyalat. Els productes “estel·lars” són el paper higiènic i “els bàsics de primera necessitat com ara pastes, arrossos, oli o aigües”.

LA XIFRA

250
treballadors
té la plantilla actual de la plataforma logística de Vilamalla de GM Food, que s’ha incrementat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona