Economia

El govern espanyol dóna 48,5 milions a Catalunya per atendre necessitats socials pel coronavirus

Destina 45,5 milions a l’atenció de persones vulnerables i 3 milions per a beques menjador

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts destinar prop de 50 milions d’euros a Catalunya per atendre aquells col·lectius més vulnerables davant de la crisi de la Covid-19.

En concret el govern espanyol destinarà 3.003.000 d’euros a ajudes que garanteixin el dret bàsic d’alimentació d’infants en situació de vulnerabilitat i 45.509.640 milions més al Fons Social Extraordinari, dirigit especialment als col·lectius de més edat.

El Consell de Ministres ha aprovat un acord pel qual es formalitzen els criteris de distribució i la distribució resultant dels crèdits acordats pel Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, per al finançament d’ajudes destinades a garantir el dret bàsic d’alimentació d’infants en situació de vulnerabilitat que es troben afectats pel tancament de centres educatius.

El repartiment, acordat en el Consell Interterritorial de Serveis Socials, és de 25 milions d’euros. En el cas de Catalunya, es destinen 3.003.000 milions d’euros, un 12,01% del total del conjunt d’Espanya. Aquesta partida va destinada a nens que rebien en els seus centres educatius una beca menjador, i que davant del seu tancament, es troben desproveïts d’aquest menjar essencial. Els ajuts poden consistir en transferències econòmiques directes o la prestació directa de distribució d’aliments.

Pel que fa a la distribució per comunitats autònomes del Fons Social Extraordinari dotat amb 300 milions d’euros aprovat recentment, a Catalunya es destinaran 45.509.640 milions d’euros, fet que suposa un 15,18% del total del conjunt d’Espanya. Els criteris de repartiment a les autonomies estan basats en el nombre d’habitants, la dispersió de població en el territori i la població envellida. El Ministeri d’Hisenda va autoritzar l’aplicació del Fons de Contingència i la concessió d’un suplement de crèdit al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2020 per un import de 300 milions que es transferirà a les comunitats autònomes per reforçar les seves polítiques socials i d’atenció a famílies, especialment aquelles en situació de major vulnerabilitat. Es tracta de persones grans, dependents, persones sense llar o famílies monoparentals entre d’altres.

La major part d’aquestes mesures estan dirigides especialment als col·lectius de més edat. En qualsevol cas, el Fons Social es pot utilitzar per a qualsevol política que les comunitats autònomes considerin imprescindible i urgent per atendre les persones especialment vulnerables amb motiu d’aquesta crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona